Robert Pires, Wilfried Mbappe i Eden Hazard 

 VIRGINIE LEFOUR/AFP/PROFIMEDIA
ZVIJEZDE NA OKUPU

VIDEO: Pogledajte kakav je gol zabio otac Kyliana Mbappéa i to na genijalnu asistenciju - Edena Hazarda

Hazard je prošlog tjedna prekinuo svoju karijeru nakon što mu ljetos Real nije produžio ugovor
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2023. 23:45

Eden Hazard nakratko je ‘pauzirao‘ mirovinu kako bi sudjelovao u humanitarnoj utakmici i pritom oteo svjetla pozornice jednom jedinom asistencijom - za oca Kyliana Mbappea!

Samo tjedan dana nakon što je objesio kopačke o klin nakon izlaska iz Real Madrida, Hazard se vratio na nogometni travnjak.

image

Wilfrid Mbappé

FRéDéRIC CHAMBERT/PANORAMIC/PROFIMEDIA

32-godišnji superstar pokazao je da još uvijek ima taj osjećaj za igru dok je briljirao u momčadi punoj zvijezda u Calaisu.

Igrajući za Varietes CF protiv Team Calaisa, jednim je potezom bivša zvijezda Chelseaja i Reala gurnuo u šansu Mbappeova oca, Wilfrieda, koji se sjurio prema golu nakon što je Hazard lukavom minijaturom ‘probio‘ obrambenu liniju.

>>>VIDEO POGLEDAJTE OVDJE<<<

Vješto demonstrirajući odakle Kylianu raskošan talent, 53-godišnji se Wilfried fintom riješio suparničkog vratara prije nego što je pogodio za 6:0.

Stade de l’Epopee, stadion kapaciteta 12.000 mjesta, bio je počašćen takvim spektaklom s brojnim velikim imenima na travnjaku.

image
WASAWAT LUKHARANG Nurphoto Via Afp

Hazard je nosio svoj omiljeni dres s brojem 10, a suirači su mu bili bivše Barcelonine zvijezde Ludovic Giuly i legenda Arsenala Robert Pires. U veznom redu dominirao je iskusni par Didier Deschamps i Claude Puel, uz bivšu zvijezdu Newcastlea Yohana Cabayea.

Obrana je bila rezervirana za bivšu zvijezdu Real Madrida i Middlesbrougha Christiana Karembeua, bivšeg asa minhenskog Bayerna Daniela Van Buytena, bivšeg braniča Manchester Uniteda Laurenta Blanca i bivšeg beka Newcastlea Mathieua Debuchyja. Između vratnica stajao je bivši vratar Arsenala Jens Lehmann.

image
AYMAN AREF/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Mbappeov otac Wilfried susret je započeo na klupi te se u strijelce upisao zahvaljujući Hazardovom trenutku genijalnosti.

Utakmicom je prikupljeno oko 12.900 funti u humanitarne svrhe za pomoć djeci i tinejdžerima u bolnici pod nazivom Pieces Jaunes (Žuti komadići).

Hazard je prošlog tjedna prekinuo svoju karijeru nakon što mu ljetos Real Madrid nije produžio ugovor.

- Morate slušati sebe i reći stop u pravom trenutku - rekao je u izjavi kojom je najavio svoje povlačenje.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

- Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica odlučio sam završiti karijeru profesionalnog nogometaša. Uspio sam ostvariti svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima diljem svijeta. Tijekom svoje karijere imao sam sreću upoznati sjajne menadžere, trenere i suigrače - hvala svima na ovim sjajnim trenucima, svi ćete mi nedostajati - poručio je Hazard.

Linker
02. svibanj 2024 03:30