JOHN MACDOUGALL Afp
STRAŠAN GOL

VIDEO: Pogledajte majstoriju kojom su Mađari šokirali Nijemce za novu čudesnu pobjedu

O pobjedniku skupine odlučit će zadnje kolo i međusobni susret Mađarske i Italije
Piše: SN, HinaObjavljeno: 23. rujan 2022. 23:28

Nogometaši Mađarske nastavili su sa sjajnim igrama u skupini 3 elitnog razreda Lige nacija te su ovaj put pobijedili Njemačku u Leipzigu 1-0.

Sjajan pogodak odluke postigao je u 17. minuti Adam Szalai. Nakon kornera, na prvoj vratnici, Szalai se sjajno snašao te u skoku petom poslao loptu u domaću mrežu. Sve do kraja to je ostao jedini pogodak na susretu, s tim da su Nijemci opasno pritiskali, pogotovo u drugom poluvremenu. No, mogli su isto tako Mađari i uz uvjerljivije slavlje napustiti Leipzig, ali su odlične šanse propuštali Adam i Kleinheisler.

POBJEDNIČKI POGODAK MAĐARSKE POGLEDAJTE OVDJE

image

Adam Szalai

RONNY HARTMANN Afp

Mađarska je prva u „skupini smrti“ ispred Italije, Njemačke i Engleske. O pobjedniku skupine i momčadi koja putuje na Final Four odlučit će zadnje kolo i međusobni susret Mađarske i Italije budući da su Talijani ovog petka svladali Englesku u Milanu 1-0. Tamo je, pak, čovjek odluke bio Giacomo Raspadori, strijelac u 68. minuti.

Prije posljednjeg kola Mađarska ima 10 bodova, a Italija osam. Treća Njemačka sa šest više ne može do prvog mjesta, kao i što je Engleska sigurno posljednja, s dva boda te se spušta u Ligu B. O pobjedniku odlučuje dvoboj Mađarske i Italije s tim da Talijanima igra samo pobjeda za proboj na Final Four.

Linker
23. rujan 2022 23:28