Zoran Nižić i Yoel Barcenas na gradskom derbiju Splita i Hajduka 2016. godine

 VLADIMIR DUGANDŽIĆ/Cropix
SNAŠAO SE

VIDEO: Pogledajte pogodak zaboravljenog igrača iz HNL-a. Zabio za pobjedu na startu kontinentalne smotre

Talent koji je obećavao nije se bio snašao na hrvatskim terenima, ali zato zabija za svoju naciju
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2023. 07:34

Na terenima diljem SAD-a i u kanadskom Torontu održava se Gold Cup. Natjecanje je to koje okuplja 16 najboljih nogometnih reprezentacija Sjeverne i Srednje Amerike. Ta FIFA-ina konfederacija (CONCACAF) svake dvije godine organizira svoju inačicu kontinentalne smotre, a protekle večeri odigrani su prvi susreti u skupini C.

Najprije je Martinik s 2:1 pobijedio El Salvador, a potom je Panama u derbiju skupine istim rezultatom bila bolja od Kostarike. U dvoboju reprezentacija koje pretendiraju na visoke pozicije Panama je povela u 23. minuti golom Josea Fajarda, igrača novopečenog peruanskog prvoligaša Cusca.

A u nastavku pogodak za 2:0 Paname postiglo je jedno (malo) poznato lice. Naime, Yoel Barcenas zabio je u 68. minuti za povećanje prednosti svoje reprezentacije. Taj je 29-godišnji krilni ofenzivac svojedobno, kroz 2016. godinu igrao i u HNL-u, i to za momčad RNK Splita.

>>> POGODAK BARCENASA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Barcenas je u Splitu odigrao proljetnu polusezonu 2015/16. u kojoj je nastupio osam puta (404 minute) bez pogotka ili asistencija. Nakon epizode u Parku mladeži otišao je u meksički Cafetaleros gdje je u 45 nastupa zabio 12 pogodaka i zaradio transfer u Tijuanu. Ondje se nije naigrao, ali je zato profitirao odlaskom na posudbu u Španjolsku, gdje je igrao za Oviedo, Gironu i Leganes. Od 2022. je član meksičkog Mazatlana.

image

Molinar i Barcenas bili su igrači iz Paname koji su nastupali za RNK Split

VLADIMIR DUGANDŽIĆ/Cropix

Sinoć je odigrao već 73. utakmicu za Panamu i zabio peti pogodak.

Inače, na konačnih 2:1 na utakmici počasnim je kostarikanskim pogotkom postavio Aaron Suarez početkom sudačke nadoknade drugog dijela.

Linker
02. svibanj 2024 13:14