Petar Musa se opet upisao u strijelce

 SCREENSHOT
U ŽIVOTNOJ FORMI

VIDEO: Pogledajte sjajnu akciju i gol u režiji hrvatskog napadača koji ne prestaje tresti mreže

Bio je to njegov peti prvenstveni, a ukupno osmi gol ove sezone
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. veljača 2023. 08:20

Hrvatski napadač u redovima Benfice Petar Musa podebljao je svoj gologeterski saldo. Desetak minuta koliko je dobio protiv Boaviste bilo mu je dovoljno za peti prvenstveni gol, ukupno osmi ove sezone u svim natjecanjima. U drugoj minuti sudačke nadoknade zaključio je akciju koju je i započeo, oduzeo je prvo loptu na sredini terena, a onda ispratio ostatak akcije i u kaznenom prostoru sjajno reagirao na ubačaj Joao Marija za konačnih 3:0. Pogodak, međutim, nije slavio. Naime upravo je iz Boaviste ljetos prešao u redove portugalskog velikana u transferu teškom 5,5 milijuna eura.

NOVI GOL HRVATSKOG NAPADAČA POGLEDAJTE OVDJE.

Petar Musa minutažu u redovima Benfice koristi maksimalno, ove sezone odigrao je ukupno 474. minute u 17 prvenstvenih nastupa (od čega dva kao starter) i u tom vremenu pet puta zatresao protivničke mreže, od čega četiri puta nakon što je u igru ušao s klupe. U portugalskoj ligi nema igrača koji je ove sezone zabio više golova nakon što je utakmicu počeo kao rezerva! U prosjeku, hrvatski napadač u prvenstvu zabija nakon svakih 95 minuta provedenih na terenu.

Ove je sezone Musa osam puta tresao protivničke mreže, zabijao je u prvenstvu, Kupu, Allianz kupu i Ligi prvaka. Tek u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje ostao je bez učinka. Zanimljivo, svaki puta kada je Musa zabio, Benfica je i pobijedila.

Linker
17. travanj 2024 01:38