JUSTIN CASTERLINE Afp
DOČEKAN KAO KRALJ

VIDEO: Pogledajte spektakularni debi! Haaland u prvom nastupu za City srušio Bayern, težak poraz Chelseaja

Nevjerojatnom Norvežaninu trebalo je tek 12 minuta da matira Manuela Neuera
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. srpanj 2022. 08:09

Tamo gdje je stao u Borussiji Dortmund i nacionalnoj selekciji – Erling Haaland nastavio je u Manchester Cityju. Norveški stroj za golove u dresu „građana“ debitirao je na veličanstven način postigavši, u ranoj fazi utakmice s Bayern Münchenom, svoj prvijenac.

image
JAMIE SQUIRE Afp

Momčad Pepa Guardiole igrala je prijateljsku utakmicu protiv aktualnog njemačkog prvaka na Lambeau Field stadionu u američkom Green Bayu. U 12. minuti utakmice Jack Grealish je probio lijevu stranu bavarske obrane i uposlio Haalanda koji iz blizine pogađa praznu mrežu Neuerova gola. Do kraja utakmice ostalo je 1-0 pa stoga možemo reći da je 22-godišnjak u svom debiju presudio jednoj od najjačih momčadi nogometne Europe.

U Nagelsmannovoj su postavi priliku od 77. minute dobili i (mladi) hrvatski reprezentativci Gabriel Vidović te Josip Stanišić.

PRVI POGODAK HAALANDA ZA CITY MOŽETE POGLEDATI OVDJE

image
JAMIE SQUIRE Afp
image
JAMIE SQUIRE Afp
image
JAMIE SQUIRE Afp

Spomenimo i da su u prijateljskom ogledu dvaju londonskih momčadi, Arsenala i Chelseaja, koji se igrao na Floridi, „topnici“ pregazili gradske rivale s visokih 4-0. Strijelci su bili Gabriel Jesus (15.), Martin Odegaard (36.), Bukayo Saka (66.) i Albert Sambi Lokonga (90+3.).

Za Chelsea je u drugom poluvremenu zaigrao Mateo Kovačić.

Ovo je kraj američke turneje za dva kluba, koji se vraćaju u Europu kako bi odigrali posljednje prijateljske utakmicu prije nastavka engleskog prvenstva 6. kolovoza. Chelsea će se 29. srpnja sučeliti s Udineseom, dok će Arsenal 30. srpnja ugostiti Sevillu.

Linker
20. travanj 2024 18:37