Rodival Junior i Marquinhos

 ROBYN BECK Afp
KAKVO NEPOŠTOVANJE...

VIDEO Potez Brazilaca prije kobnih penala šokirao sve: ‘Nevjerojatan prezir, ovo nikad nije viđeno‘

Igrači dogovaraju tko će izvoditi penale i u potpunosti ignoriraju zbunjenog izbornika
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2024. 12:49

Nogometna reprezentacija Brazila završila je avanturu Copa Americe u četvrtfinalu turnira. Premda su od 74. minute igrali s igračem manje nakon direktnog isključenja Nahitana Nandeza, Urugvajci su preživjeli ostatak regularnog dijela, da bi u raspucavanju slavili 4:2 nakon što je vratar Rochet obranio udarac Edera, a David Luiz promašio okvir gola.

Čudi nas da se još uvijek nije javila nijedna brazilska legenda, obično bez zadrške znaju "oprati" reprezentativce, čije svako natjecanje obilježavaju najviša očekivanja i broji se samo zlato. Međutim, tamošnjim medijima ne nedostaje frapantnih tema bez obzira na to što Ronaldinho, Ronaldo ilI Rivaldo šute, jer neki kadrovi s utakmice govore i više od tisuću riječi.

Brojni pratitelji diljem svijeta čudom se čude na scene uoči kobnih penala za Brazilce. Naime, nogometaši Seleçaa zagrljeno su stali u krug ne bi li dogovorili tko će izvoditi udarce s bijele točke, a izbornik Dorival Junior nije im smio prići! Čovjek je ostao izvan kruga, zbunjeno šetao okolo i razvidno je da svaka sugestija ne bi prošla, jer doslovno ga nitko od nogometaša nije slušao. Nije pomogao ni podignuti prst, stoga se Dorival u konačnici samo češkao po glavi.

"Nijedan igrač nije obraćao pozornost na izbornika", primjećuje i Marca u tekstu pod naslovom "Ništa slično nikad nije viđeno! Brazilski prezir prema Dorivalu", te podvlači da je situacija nevjerojatna.

Uistinu jest, a na drugom polu - potpuno suprotni scenarij. Urugvajski izbornik Marcelo Bielsa bio je u centru pozornosti sa svojim notesom i kemijskom olovkom, igrači su ga okružili i ponašali se poput poslušne djece u školi.

Kasnije se poteglo i pitanje o Dorivalovoj budućnosti, no Ednaldo Rodrigues, predsjednik Brazilskog nogometnog saveza, brzo je otklonio sve dvojbe.

- Projekt je nastaviti s Dorivalom i okrenuti se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izbornik je svjestan što nije dobro i zna da mora izgraditi kompetitivan i pobjednički team, to je bit našeg projekta. Ne možemo stalno mijenjati izbornike, tako stvari obično postaju teže. I nemojte govoriti da nismo htjeli pobijediti, naravno da jesmo, to zaista nije u redu - rekao je Rodrigues za ESPN.

Linker
14. kolovoz 2024 18:33