FAYEZ NURELDINE Afp
BEZ UČINKA U PRVOJ POBJEDI

VIDEO Premijera C. Ronalda: lažnjaci, bicikl, škarice, kapetanska traka... Nedostajao je tek pogodak

Portugalac je u prvom službenom nastupu za novi klub odigrao cijeli susret
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. siječanj 2023. 15:40

Cristiano Ronaldo u nedjelju uvečer prvi je put odjenuo dres Al Nassra u službenoj utakmici. Nakon spektakularnog prijateljskog susreta protiv Paris Saint-Germaina, u kojem je Portugalac dvaput zatresao mrežu u 4:5 porazu svoje momčadi, na red je stigao ogled 14. kola Saudijske Pro Lige protiv Al Ettifaqa. Ronaldo je odigrao cijeli susret u 1:0 pobjedi Al Nassra, a čovjekom odluke u 39. minuti pokazao se Anderson Talisca, do dolaska nove sedmice daleko najpopularniji igrač ekipe.

- U svijetu nogometa samo je jedan Cristiano Ronaldo i neizmjerno smo sretni što je dio naše svlačionice. Njegova nevjerojatna osobnost pomogla mu je adaptirati se igri ove momčadi – kazao je nakon utakmice Talisca, najbolji strijelac dosadašnjeg dijela prvenstva s 12 golova. Pogodak Talisce za 1:0 pogledajte OVDJE.

Ronaldo je s kapetanskom trakom odigrao solidnu, ali ne i vrhunsku partiju u debiju za klub koji se i prije njega jako dobro snalazio pred protivničkim golom. Portugalac je zaprijetio na samom početku udarcem s distance, na kraju ipak blokiranim. Domaće tribine Mrsool Parka imale su priliku vidjeti i karakteristični slobodan udarac – pet koraka unazad, široki raskorak i dva duboka uzdaha – no s putanjom preko grede. Uz nekoliko atraktivnih poteza ‘biciklom‘, Ronaldo je svoju premijeru pokušao oplemeniti ‘škaricama‘ u drugom poluvremenu. Da je godina 2018., a pozornica četvrtfinale Lige prvaka, te da Ronaldo nastupa u dresu Real Madrida nasuprot legendarnom Juventusovom vrataru Gianluigiju Buffonu, gledali bismo posve drukčiji scenarij, no u sadašnjem je Portugalac propustio zahvatiti loptu. Situaciju pogledajte OVDJE.

image

Debitantski nastup Cristiana Ronalda

FAYEZ NURELDINE Afp

Uslijedilo je i jedno brzopotezno dodavanje s lijeve strane na rub 16-erca prema Gonzalu Martinezu, ali vratar gostiju spriječio je Argentinčev prvi zgoditak u sezonu, time i Ronaldovu prvu asistenciju. Svakako je pozitivno da je odnedavno najplaćeniji igrač svijeta djelovao aktivno unatoč izostanku golgeterskog učinka. Pozicija centarfora i dalje je primarni njegov zadatak, no nerijetko smo ga mogli vidjeti i na desnom krilu. Jedan od njegovih prodora lažnjakom pogletajde OVDJE.

- Vidim da donosi pozitivne promjene, protivničkim braničima teško je držati pozornost dok je on u kaznenom prostoru, što se moglo vidjeti i prilikom našeg jedinog pogotka. Današnja taktika bila je uskladiti Ronalda i Taliscu te iskoristiti sve što oni mogu ponuditi u napadu, mislim da smo uspjeli u tome. Ne zaboravite da je Ronaldo sudjelovao i protiv PSG-a, potrebno mu je nešto odmora - zaključio je trener pobjedničke momčadi Rudi Garcia, a i menadžer protivnika Patrice Carteron osvrnuo se na njegovu igru:

- Premda nije zabio, Ronaldo je odigrao sjajnu utakmicu, privilegija je imati ga u saudijskoj ligi. Želim mu sreću u budućnosti.

image

Debitantski nastup Cristiana Ronalda

FAYEZ NURELDINE Afp

Navijači Al Nassra nadaju se da će prvi ‘Siu‘ stići u četvrtak, kada slijedi susret polufinala Superkupa s Al Ittihadom, a prođu li u finale, igrat će protiv boljeg između Al Fayha i Al Hilala. Tako Ronalda dvije utakmice dijele od prvog trofeja u Saudijskoj Arabiji, dok ligaški maraton još nije stigao ni do središnje etape.

Al Nassr u posljednjih 12 prvenstvenih utakmica ne zna za poraz (9 pobjeda, 4 neriješena ishoda) i s 33 boda drži vodeću poziciju ljestvice, prvi sljedbenik Al Hilal ima bod manje, ali i utakmicu više. Na Mrsool Parku nadaju s pravom vjeruju u prekid dominacije Al Hilala, koji je povezao tri prethodne ligaške titule, te osvojio pet od posljednjih šest. Upravo bi Ronaldo trebao činiti ono što mu polazi za rukom veći dio karijere - zabijati u prijelomnim trenucima.

- U saudijskom prvenstvu konkurencija je snažna, čak i uz Ronaldovu prisutnost bit će teško ostati prvi - ukazao je trener Garcia na razinu zadatka.

Šest debija, pet pogodaka

Prvi pogodak Cristiana Ronalda u dresu Sportinga iz Lisabona nije trebalo dugo čekati. Već u premijernom nastupu za seniorsku momčad u zeleno-bijelom uzorku, u listopadu 2002., postigao je dva pogotka protiv Brage za 3:0 konačni rezultat. U Manchester Unitedu čekao je nešto duže, tek u devetom nastupu upisao se u strijelce protiv Portsmoutha pogotkom iz slobodnog udarca. Dres Real Madrida donio mu je sreću ponovno na debiju - protiv Deportivo La Corune zabio je vodeći zgoditak u 3:2 slavlju Kraljeva. Povratkom u redove Crvenih vragova, "drugi debi" Portugalac je oplemenio s dva pogotka u 4:1 pobjedi nad Newcastleom. Navijače Juventusa prvi put je obradovao u četvrtom nastupu s dva pogotka u 2:1 trijumfu nad Sassuolom.

Linker
27. travanj 2024 02:02