Česi slave pogodak protiv Albanije
 MICHAL CIZEK Afp
PRIPREMNA UTAKMICA

Video: Protivnici Vatrenih isprali gorak okus teškog poraza, pogledajte nezgodu bivšeg trenera Hajduka

Česi su s 3:1 nadigrali Albance, a vremešni Talijan srušen je drugi puta u dvije utakmice.
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 08. lipanj 2021. 23:14

Češka je u posljednjoj provjeri uoči Europskog prvenstva u Pragu svladala Albaniju 3:1. Podigla je momčad Jaroslava Šilhavyja moral nakon visokog poraza od Italije, no treba naglasiti da je rezultat bio bolji od prikazane igre. Iako su stvorili dosta prilika, suparnici Hrvatske u skupini na Euru iskazali su i određene defenzivne slabosti koje bi suparnik kvalitetniji od Albanije mogao i bolje iskoristiti.

Nakon početnog pritiska Albanije Česi su preuzeli kontrolu igre i postajali sve opasniji. Jankto u 16. minuti nije iskoristio proigravanje Součeka, Selmani je obranio, ali je dvije minute kasnije domaćin poveo. Masopust je probio desni bok i ubacio pred vrata gdje je Patrik Schick iz voleja lijepo pogodio za 1:0. Bio je to 1500. pogodak u povijesti reprezentacije.

Mogla je Češka povećati prednost, ali nije iskoristila par dobrih situacija pred albanskim golom. Masopust si je dao prejak for, udarac Schicka glavom obranio je Selmani, dok je Jankta u posljednji trenutak zaustavio Djimsiti.

A onda je u 42. minuti bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi izjednačio i to u velikom stilu. Zabio je golčinu s 30 metara u gornji desni kut, vratar Vaclik loptu je pogledom punim nevjerice ispratio u mrežu. U blok je zakasnio stoper Čelustka.

Zaiskrilo je u nastavku, prvo na terenu nakon preoštrog starta Abrashija, potom i ispred klupa kad je Coufal u prolazu srušio albanskog izbornika i bivšeg Hajdukovog trenera Edoarda Reju, no sve se brzo smirilo.

POGLEDAJTE TRENUTAK KAD JE SRUŠEN BIVŠI TRENER HAJDUKA

U 62. minuti Shick je tukao s 10 metara, albanski vratar je bio dobro postavljen. Češka je opet u prednosti od 68. minute. Nakon lijepe akcije Součeka, Pekharta i Daride, Masopust je prizemnom loptom pogodio suprotni kut.

Češka obrana nije bila pretjerano sigurna tijekom cijelog susreta pa je samo dvije minute kasnije Cikalleshi mogao postići i drugi gol, ali je njegov snažan udarac s 20 metara obranio Vaclik. Konačnih 3:1 postavio je Čelustka glavom u 89. minuti nakon ubačaja Pešeka iz slobodnog udarca s desne strane, a u sudačkoj nadoknadi vratnica je spasila Čehe nakon udarca Barea.

Tako su Šilhavyjevi izabranici ipak u pozitivnom tonu zaključili pripreme te se sad posvećuju Škotskoj koja je na velikom svom prvom velikom natjecanju nakon 23 godine. Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak u 15 sati.

Češka je igrala u sustavu 4-2-3-1: Vaclik – Coufal, Čelustka, Kalas, Boril – Kral (od 64. Holeš), Souček – Masopust (od 74. Pešek), Darida (od 74. Barak), Jankto (od 64. Hložek) – Schick (od 65. Pekhart).

POGLEDAJTE SVE POGOTKE S DVOBOJA ČEŠKA - ALBANIJA

Linker
25. travanj 2024 21:10