DANIEL MUNOZ Afp
OTAC NOGOMETNE ZVIJEZDE

VIDEO Proveo 12 dana s otmičarima pa kroz suze iznio detalje: ‘Bilo je jako teško...‘

‘Pozvao sam moju braću s planina da odlože oružje, da umjesto toga koristimo papir i olovku‘
Piše: SNObjavljeno: 11. studeni 2023. 09:33

Luis Manuel Díaz, otac Liverpoolovog napadača Luisa Díaz pušten je iz zatočeništva u kojem je proveo 12 dana nakon što su ga kidnapirali pripadnici kolumbijske Vojske nacionalnog oslobođenja (ELN).

Nakon što je prošao svu liječničku i policijsku proceduru te se odmorio u društvu obitelji, Díaz stariji je održao konferenciju za medije na kojoj je pričao o detaljima zatočeništva.

- Bilo je jako teško, gotovo 12 sati bez spavanja. Iako su me tretirali dobro, nisam se osjećao ugodno. Nedostajali su mi supruga, djeca, prijatelji, moj grad - rekao je Díaz te istaknuo kako otmičarima nije isplaćena nikakva odšteta:

- Nije bilo nikakve ponude za plaćanje, nije bilo potrebe za tim. Sve je obavljeno legalno.

Novinare je zanimalo misli li se cijela obitelj nakon ovog slučaja preseliti u Englesku kod sina.

- Moja želja je da ostanem u mom gradu jer je ovo moj grad i u njemu je cijela moja obitelj. Moji roditelji su pokopani ovdje. Vlada nam je u cijelom slučaju pružila veliku podršku i vjerujem da će biti sigurno da ostanem u Barranci - istaknuo je Díaz.

On je rekao kako je pričao s otmičarima o prestanku ovakvih akcija.

- Pozvao sam moju braću s planina da odlože oružje, da umjesto toga koristimo papir i olovku kako bi Kolumbiji donijeli mir - rekao je kroz suze.

Linker
07. svibanj 2024 01:34