Tučnjava na Copacabani

 SCREENSHOT/TWITTER
ŽESTOKI OKRŠAJ

VIDEO ‘Ratno‘ stanje uoči velikog finala: Navijači izazvali masovnu tučnjavu, policija bacala šok bombe

Jedan navijač priveden je zbog udaranja psa, a vojna policija navodno je koristila i suzavac
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2023. 07:37

U subotu od 21 sat, po hrvatskom vremenu, kultna Maracanã bit će poprište finala Cope Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka. Na mitskom stadionu snage će odmjeriti Boca Juniors i Fluminense, a uvertiru u utakmicu obilježio je incident. I to na poznatoj plaži Copacabani u Rio de Janeiru.

Kako prenose tamošnji mediji, plaža je poslužila kao svojevrsna "fan zona", u kojoj je vladala dobra atmosfera među navijačima argentinskog kluba, ali uskoro je došlo do sukoba s pristašama brazilskog kluba.

Scene prikazuju jurnjavu po plaži, a u svemu je na kraju morala intervenirati i policija, što je rezultiralo s nekoliko uhićenja.

Jedan navijač Boce uhićen je zbog bacanja boca na druge ljude, dok je drugi navijač uhićen zbog udaranja psa i pokušaja napada na čovjeka. Vojna policija je u konačnici morala intervenirati s jakim snagama, kako bi bile izbjegnute i veće posljedice, a kako piše CNN Brasil, korištene su i takozvane "šok bombe", a drugi brazilski mediji spominju i gumene metke i suzavac.

Linker
28. travanj 2024 05:08