NK RIJEKA
DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

VIDEO: Rijeka ispustila pobjedu protiv PAOK-a u zadnjim sekundama! Pogledajte golove iz Soluna

Vodili su gosti do 94. minute kada je nesretnim spletom okolnosti postignut autogol.
Piše: Predrag Jurišić/Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 21:56

PAOK - RIJEKA 1:1 (Galešić 90+4' - ag / Lepinjica 33')

SOLUN – Stadion Toumba. Gledatelja: 12.000. Sudac: Jerome Brisard (Francuska). Pomoćnici Paze i Munis. Četvrti sudac Bata (svi Francuska).

PAOK: Paschalakis – Rodrigo (od 31. Lucas Taylor), Varela, Crespo, Vieirinha – Schwab, Kurtić (od 90. Kagawa) – A. Živković (od 72. Murg), Biseswar (od 72. Koutsias), El Kaddouri (od 89. Esiti) – Swiderski. Trener: Razvan Lucescu.

RIJEKA: Prskalo – Escoval, Krešić, Galović – Tomečak (od 72. Bušnja), Čerin (od 76. Liber), Lepinjica, Vukčević (od 76. Galešić) – Pavičić - Abass (od 89. Obregon), Prince Ampem. Trener: Goran Tomić.

ŽUTI KARTONI: Čerin (14., povlačenje suparnika), Galović (68., preoštar prekršaj).


U prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Konferencijsku ligu, nogometaši Rijeke remizirali su 1:1 (0:1) u Solunu s favoriziranim PAOK-om. Rijeka je povela pogotkom Lepinjice u 33. minuti, držala je prednost do zadnjih sekunda dvoboja, ali ipak nije izdržala. Pokleknula je nakon čak 17. udarca iz kuta PAOK-a, kad već igrači grčkog kluba nisu svladali riječkoga vratara, nesretnik je bio Galešić, od kojeg se lopta odbila i zatresao je vlastitu mrežu, vrlo dobri Prskalo nije mogao i to obraniti.

No, i ovih 1:1 veliki su razlog za zadovoljstvo, Rijeka ima još kako aktivan rezultat uoči uzvrata na Rujevici. Međutim, naše nogometaše čeka teških 90 minuta, PAOK je u drugom dijelu ove utakmice pokazao svu svoju snagu i moć, Rijeka nije mogla izaći iz obruča kojeg su Grci stvorili ispred Prskala i na kraju je i primila pogodak. Šteta što Riječani, nakon svega, nisu izdržali još tih nekoliko sekunda, ali PAOK je zaslužio taj zgoditak, koji je „visio u zraku” cijelo drugo poluvrijeme...

>>>> POGODAK LEPINJICE POGLEDAJTE OVDJE

Široki su osmijesi bili na licima Riječana nakon prvih 45 minuta. Naši su nogometaši, naime, otišli u svlačionicu s pogotkom prednosti, bilo je to posve zasluženo vodstvo, pristiglo kao nagrada za ozbiljnu, mudru, odgovornu i discipliniranu igru. Odlično je Rijeka funkcionirala u defenzivnom bloku, tako dobro da je inače na svom travnjaku goropadni PAOK, do jedine kakve-takve prilike stigao u 45. minuti, kad je Swiderski s desetak metara tukao glavom, ali tu je loptu lagano uhvatio riječki vratar i kapetan Andrej Prskalo.

Svi su ostali pokušaji domaćina bili na vrijeme „razbijani”, PAOK je još u dva-tri navrata zaprijetio udarcima izvan 16-erca, ali pravoga iskušenja za Prskala nije bilo. Rijeka je, pak, baš kako je trener Goran Tomić i najavio, svaku priliku koristila za protunapade, hrabro je kretala prema grčkim vratima, pa je tako i bila vrlo blizu pogotku u 17. minuti.

Lijepu je akciju gostiju, naime, završio Tomečak udarcem s 20-ak metara, lopta je na svom putu udarila Vieirinhu i promijenila smjer, no vratar Paschalakis, inače jedini Grk u udarnoj postavi grčkoga doprvaka, fantastično je reagirao i zaustavio tu loptu. Rijeka je znala čuvati loptu, tehničke pogreške svela je na minimum, nije bilo pogrešnih dodavanja kao u Edinburghu i rezultat je nakon prvih 45 minuta bio zrcalo dobre igre Tomićeva sastava.

Nastavak je donio posve drugu sliku na terenu, odmah je počeo očekivani pritisak PAOK-a, koji je trajao do zadnje sekunde. Tražili su domaćini izjednačenje i agresivnijom su igrom potisnuli Rijeku ispred njezina kaznenog prostora. Swiderski je još jednom zaprijetio udarcem preko vrata u 51. minuti, potom je, sedam minuta kasnije, Prskalo dobro reagirao nakon ubacivanja Vieirinhe, pa je pokušao i Kurtić sa 16 metara...

PAOK je stezao obruč oko Rijeke, nikako naši nogometaši nisu mogli pronaći izlaz na suprotni dio travnjaka, niti zadržati loptu u svom posjedu duže od nekoliko sekundi. Kao da je Rijeka energetski pala i nije mogla adekvatno odgovoriti na PAOK-ovu agresiju...

Sve je više PAOK pritiskao, a u 69. minuti Vukčević je izbio loptu sa gol-crte, nakon dobre reakcije, a potom i izleta u prazno vratara Prskala. Redali su domaćini udarce iz kuta, stalno je bilo napeto u kaznenom prostoru gostiju, Kurtić je u 71. minuti snažno tukao preko vrata...

Tomić je uveo trojicu novih igrača, Bušnju, Libera i Galešića umjesto Tomečaka, Čerina i Vukčevića, bilo je očito da je Riječanima trebala svježa krv i nova energija.

No, malo se toga promijenilo na travnjaku, PAOK je uporno napadao, Rijeka je teško i opasno živjela, sijevalo je ispred Prskala, ali riječki je vratar bio siguran i zaustavljao je pokušaje domaćina iz daljine, dok je nekoliko lopta, nakon pokušaja igrača PAOK-a unutar kaznenog prostora Rijeke, otišlo pokraj ili preko vrata. Minutu prije kraja Prskalo je fantastično obranio pokušaj Swiderskog glavom s tri metra, ali u trećoj minuti sudačke nadoknade nije uspio zaustaviti loptu koja se odbila od nesretnog Galešića...

>>>> POGODAK ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Završilo je 1:1. Šteta, velika šteta, ali Riječani imaju aktivan rezultat uoči uzvrata na Rujevici za sedam dana.

90+4' GOL! U posljednjem napadu, nakon zadnjeg kornera PAOK je zabio. Prskalo je to imao na ruci.... Upisan je autogol Galešića...

>>>> POGODAK ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE

90' Umjesto Ampema sada ulazi Obregon, mijenjaju i domaći, ulazi iskusni Shinji Kagawa, ući će i Esiti. Igrat će se još tri minute nadoknade.

89' Grci su se stacionirali na tridesetak metara od Prskala, opet je bilo sreće... Swiderski nije zabio iz još jedne fantastične prilike. Bilo je i kornera, a Prskalo paradom spašava Rijeku. Bile su to dvije stopostotne prilike.

85' Još jednom Schwab iz daljine, Prskalo je siguran na lopti. Ulazak u posljednjih pet minuta, ali bit će, možda i toliko sudačke nadoknade. Brisard je već pokazivao Riječanima da će nadoknaditi sve.

83' Prekid je igre nakon sudara El Kaddourija i Krešića, ulaze liječnici na teren. Dobro će ovo doći Riječanima za nužan predah.

81' Uh, opet je fijuknulo... Nije Swiderski zabio glavom nakon slobodnog udarca, otišlo je to tik iznad Prskalove grede. Danas gosti imaju jako, jako puno sreće.

79' Padaju igrači PAOK-a na energetskoj razini. Ali, ostavlja im se dosta prostora, sada Koutsias puca, Prskalo to lako hvata. Pomogao mu je malo i Krešić blokom.

76' Dvostruka riječka zamjena. Ulaze Liber i Galešić, van idu Čerin i Vukčević.

75' PAOK je imao 15. korner, pucao je Varela glavom preko gola. Još je malo do kraja...

72' Dvije PAOK-ove i jedna riječka promjena. Bušnja ulazi umjesto Tomečaka.

71' Kakva šansa za Kurtića! Potpuno je Slovenac bio neometan, pokušao je iz poluvoleja, odlazi kraj gola.

69' S CRTE! Imali su Grci sada slobodni udarac, Prskalo je izletio ne bi li izboksao jednu loptu, ona se nezgodno odbila prema golu, pucao je Schwab, a tamo je na gol liniji izbacio netko iz riječke obrane.

68' Žuti karton za Galovića, ne toliko zbog prekršaja nad Živkovićem, više zbog reakcije nakon toga kaznio ga je sudac Brisard.

66' Imali smo pravo, Rijeka je morala preživjeti i preživjela pritisak Grka, sad je to trajalo i još dulje... No, sve su prisniji Tomićevi momci s loptom.

64' Konačno je Rijeka ušla u kazneni prostor PAOK-a, Tomečakov ubačaj s lijeve strane blokirao je Schwab. Evo sada i kornera...

61' Kurtić! Uh, sjevnulo je sada pored Prskalova gola! Opasno živi Rijeka u pojedinim trenucima, ovo je možda bila i najozbiljnija grčka prilika.

58' Uh, sada je opasno ubacio Vieirinha, El Kaddouri je pucao glavom, ali Prskalo sjajno brani. Kasno je riječki vratar vidio tu loptu, ali ipak je skinuo to...

image
NK RIJEKA

56' Kurtić je bio opasan, ali evo malo i sreće za Riječane, lopta se odbila izravno do Prskala na putu prema njemu.

53' Trebat će Tomićevi momci opet preživjeti prvih 10-15 minuta u ovome periodu dominacije PAOK-a, bilo je tako i u prvom dijelu. Teško gosti dolaze do lopte i do prilike za predah obrambenog reda.

51' Opasno je bilo pred riječkim golom, Ampem je uspio očistiti situaciju u posljednjem trenutku, nakon toga je Swiderski pucao iz okreta. Opasni su Grci...

49' Izgleda da će biti nastavljen obrazac igre kakvog smo gledali u prvom dijelu. Rijeka je gusta u defanzivnom bloku, nema odstupanja i iskakanja. Strpljivošću se na taj način i dolazi do prilika.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Nema promjena u odnosu na kraj prvog dijela.

POLUVRIJEME: Kraj prvih 45 minuta u Solunu, Rijeka vodi u Grčkoj pogotkom Lepinjice.

45+2' Lepinjica u blok, pa i Tomečak, još dva Rijekina udarca iz dobrih pozicija, zadnja gostujuća ofenziva u prvom dijelu.

45' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade u prvom dijelu.

43' Vukčević ipak može nastaviti igru, ali čini se da mu zadnja loža stvara probleme. Stisnut će zube i pokušati izdržati barem do poluvremena.

41' Slobodni udarac Vieirinhe nije zaprijetio Prskalu, Riječani su i ovo uspješno izblokirali.

38' Prekid zbog Vukčevićeve ozljede, možda će i Goran Tomić morati napraviti prisilnu izmjenu. Dosta igrača riječki strateg već nema na raspolaganju, ovo bi bio novi težak udarac...

35' Kako su ovo važni trenuci utakmice... I kako važan pogodak za Bijele. Grčki napadi će, sasvim sigurno, sada postati još češći, možda i agresivniji.

33' GOOOOOOOL! Rijeka vodi u Solunu! Lepinjica je zabio! Kakav pogodak riječkog veznjaka. Bili su Bijeli uporni, uzeli loptu preko asistenta Čerina, Lepinjica je strijelac!

>>>> POGODAK LEPINJICE POGLEDAJTE OVDJE

31' Umjesto Soaresa ulazi Taylor Reis.

30' Soares je zatražio liječničku pomoć, bit će igra nakratko zaustavljena nakon što je Abass izborio aut u izglednoj poziciji za krađu lopte Grcima, u visini njihova šesnaesterca.

27' Kurtić je sada opasno potegnuo s ruba kaznenog prostora, Grci su imali još jedan korner. Prskalo je reagirao, ali nije išlo u okvir gola.

25' Nakon Tomečakove prilike Grci nisu uspjeli složiti ništa konkretnije pred Prskalom, obrana Rijeke nema problema s postavljanjem i čitanjem PAOK-ovih akcija.

22' Polovica igre u prvom dijelu, Riječani dobro stoje u užarenoj navijačkoj atmosferi. Ali, najavljivali su Bijeli da će im konačno gušt biti zaigrati u takvom ambijentu.

19' Dobra je bila riječka akcija od maločas. Dugo su gosti čuvali loptu, strpljivo to gradili i šteta je što nije ušlo. Ali, treba misliti na obranu, iako izgleda da su se gosti oslobodili početnog grča.

17' Tomečak! Kakva prilika za Rijeku! Ali, još bolja obrana Paschalakisa. Prva organizirana riječka akcija i umalo pogodak. Bit će korner... Ali, Escoval nije uspio dobro zahvatiti tešku loptu.

image
NK RIJEKA

14' Prvi žuti karton na utakmici dobio je Adam Gnezda Čerin. Bio je to prekršaj na sredini terena na Schwabu, nema spora, za javnu opomenu.

11' Tražili su domaći sada kazneni udarac, francuski sudac Brisard nije ništa svirao. Dogodio se kontakt u kaznenom prostoru bez lopte nakon jednog PAOK-ovog kornera. Igra se dalje.

9' Posjed lopte nedvojbeno je na grčkoj strani, sada je pucao izvana i Andrija Živković, ide to pored Prskalova gola.

7' Escoval i Crespo su se sada sudarili glavama nakon jednog gostujućeg slobodnog udarca, izgledalo je dosta nezgodno, ali bit će sve u redu s obojicom.

5' Opasno su sada kombinirali El Kaddouri i Biseswar, no i riječka obrana je stabilna. Organizirano se brani Tomićeva momčad.

4' Grci su od početka vrlo aktivni, ali i agresivni odmah u trenutku kad izgube loptu. Vieirinha je sada to pokazao na Ampemu. Izgleda da danas neće prolaziti preskakanje igre i napucavanja iz riječkih redova.

2' Vremenski uvjeti i dalje su pravi ljetni, temperatura je ovoga trenutka na 27 stupnjeva Celzija, a na snazi je i žuti alarm za oluju tako da bi moglo biti i kiše. Inače, već je probao Biseswar iz daljine, obranio je Prskalo.

20.00 Utakmica je počela. Sretno, Riječani!

19.45 Bit će vatreno večeras...

19.40 Evo grčkog sastava...

19.30 TV-prijenos ogleda bit će na RTL-u. Cijelog dana trajala je bitka oko osiguravanja prava prijenosa, grčkom domaćinu željenu cifru ponudila je RTL Televizija koja će prenositi dvoboj iz Soluna.

19.20 Atmosfera se polako zahuktava...

>>> Stigli su sastavi! Kod Riječana kreće Escoval umjesto najavljivanog Velkovskog, u sredini terena igrat će petorica, među njima je i Ivan Lepinjica, ganski dvojac bit će u vrhu napada.

Linker
16. travanj 2024 22:20