Toni Kroos i Aurelion Tchouameni

 Eibner-pressefoto/bahho Kara/imago Sportfotodienst/profimedia
NEPOTREBAN RIZIK

VIDEO Rivalstvo jače od ‘bratstva‘: Kroos potpuno izgubio živce, mogao je ozbiljno ozlijediti suigrača iz Reala

Povratnik u njemačku reprezentaciju oduševio je nakon sedam sekundi, ali imao je i ‘crni‘ moment
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2024. 14:28

Julian Nagelsmann napokon je popravio dojam. Nije novi izbornik Njemačke dosad briljirao u pripremnim utakmicama za Euro - dobili su samo Sjedinjene Američke države na njegovom debiju (3:1), zatim je uslijedio remi s Meksikom (2:2) te dva poraza od Turske (2:3) i Austrije (0:2).

Zato smo s pravom mogli vjerovati da će Kylian Mbappé i francusko društvo u Lyonu zadati novi udarac Elfu, koji se u uski krug favorita na EP-u svrstava uglavnom zbog statusa domaćina, a znatno manje na temelju prezentacija u recentnom razdoblju.

Ipak, Nijemci su riješili svjetske doprvake na Groupami, Florian Wirtz zabio je već u sedmoj sekundi i postao bi rekorder međunarodnih utakmica da prethodno Austrijanac Christoph Baumgartner nije zabio Slovencima (2:0) sekundu ranije, a zatim je Kai Havertz u 49. postavio konačnih 2:0.

No, posebni pogledi bili su usmjereni ka Toniju Kroosu. Veznjak Reala u stilu je obilježio povratnički nastup za reprezentaciju - nepune tri godine (od Eura 2021.) Kroos nije zaigrao za Elf budući da se umirovio, a onda mu je samo sedam sekundi trebalo za asistenciju (Wirtzu). Njemačko oduševljenje Kroosovim povratkom najbolje oslikava podatak da su njegovi dresovi uoči reprezentativne stanke daleko najprodavaniji među navijačima, dvostruko više od svih ostalih.

image

Toni Kroos i Kylian Mbappe

FRANCK FIFE Afp

Ipak, imao je Kroos i "crne" momente. U 60. minuti francuski stoper Dayot Upamecano startao je na Kaija Havertza pred svojim kaznenim prostorom, poznati sudac Jesus Gil Manzano zanemario je eventualni prekršaj, što je vidno zasmetalo Realovoj zvijezdi.

Kroos je odmah krenuo širiti ruke, a kako Manzano nije zaustavio igru, odlučio je frustracije "iskaliti" na - suigraču iz Real Madrida. Aurelion Tchouaméni sjurio se u kontru, a iskusniji član Kraljeva opasno mu je uklizao i zakačio ga po desnom gležnju. Francuz je nakratko ostalo ležati i previjati se na travnjaku, djelovalo je da bi u pitanju mogla biti ozbiljnija ozljeda, ali brzo je ustao i nastavio s igrom. SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Srećom, očito je Kroos istovremeno zahvatio i loptu, što je vjerojatno ublažilo udarac na Tchouaménija. Sudac je Nijemcu "progledao kroz prste" i dosudio samo prekršaj, ne i žuti karton. Kako bilo, riječ je o prijateljskoj utakmici i Kroos je u afektu previše riskirao, bilo bi uistinu bizarno da je ozlijedio madridskog suigrača uoči okršaja s Manchester Cityjem u Ligi prvaka.

No, očito je rivalstvo imenom ponajboljih reprezentacija svijeta u ovom slučaju nadjačalo klupsko "bratstvo". Na sreću Carla Ancelottija, bez težih posljedica.

Linker
18. travanj 2024 08:15