Cristiano Ronaldo
 PEDRO FIUZA Nurphoto Via Afp
‘ŽUTA MINUTA‘

Video: Ronaldo izgubio kompas! Prvo udario suparnika pa promašio jedanaesterac, ali i ispisao povijest

Irci su do poluvremena još i uspjeli povesti, ali Ronaldo je od 89. do 96. minute sve preokrenuo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2021. 22:02

Mogao je Cristiano Ronaldo srušiti rekord po broju postignutih golova za nacionalnu reprezentaciju već u prvom poluvremenu današnjeg dvoboja njegovog Portugala i Republike Irske. Ipak, nije se dogodilo jer mu je u 15. minuti jedanaesterac obranio Gavin Bazunu, 19-godišnji vratar Manchester Cityja na posudbi u trećeligašu Portsmouthu.

Ronaldov udarac ostao je obranjen, ali i u sjeni incidenta kojeg je portugalski napadač i novi član Manchester Uniteda napravio nešto prije nego što će loptu uputiti prema vratima. Udario je suparničkog igrača Dara O'Sheu.

Prethodno, Bazunu je loše dodao jednu loptu prema Hendricku koji je nakon toga bio primoran faulirati Brunu Fernandesa. Ronaldo je udario O'Sheu pošto je htio da se Irac makne, a onda mu je Bazunu vrlo dobro obranio pokušaj kojim bi, da je ušlo, zabio 110. gol u 180. nastupu za europski Selecao.

Portugalci su do poluvremena i primili gol, John Egan je doveo Irsku u vodstvo pa su gosti u Faru na predah otišli s vodstvom, što je još malo začinilo čitavu situaciju.

Video čitave situacije i golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Ipak, Cristiano Ronaldo dohvatio je svjetski rekord golom u 88. minuti za poravnanje na 1:1. Nije to sve, zabio je i u 96. minuti za veliki preokret i sjajnu pobjedu Portugalaca.

Linker
07. svibanj 2024 18:09