SCREENSHOT Screenshot
KAO ‘ČISTOKRVNI‘ CENTARFOR

VIDEO: S njime bi sve bilo drugačije! Pogledajte kako zabija legendarni kapetan dok Modri gube od Hajduka

Donedavni miljenik s Maksimira odigrao je još jednu zamjetnu partiju i utabao ekipi put do pobjede
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2023. 15:30

U 18. kolu kineske Superlige Arijan Ademi postigao prvi pogodak u 2:0 pobjedi Beijing Guoan protiv momčadi Qingdao Hainiu. Makedonac je zatresao mrežu u 51. minuti, a konačni rezultat postavio je Sang-woo Kang.

Drugi je to ogled u nizu da Ademi direktno sudjeluje u pogotku vrijednom novih bodova. U prošloj utakmici protiv Wuhan Three Townsa Makedonac je asistirao za vodeći gol Hao Fanga, da bi na kraju ekipe ipak podijelile plijen ususret konačnom rezultatu 1:1.

POGODAK ARIJANA ADEMIJA U 51. MINUTI POGLEDAJTE OVDJE počevši od 1:19:50 minute snimke.

Ademi je u subotu odigrao čitavu utakmicu pred domaćim navijačima, a osim postignutim zgoditkom, istaknuo se i u rubrici dodavanja, koje je održao na približno 92 posto točnosti tijekom čitave utakmice. Zabilježio je i još jedan udarac izuzev pogotka, ali izvan okvira vrata.

image

Arijan Ademi slavi pogodak

SCREENSHOT

Bivši dinamovac s ovim je ogledom upisao 16. ligaški nastup za Beijing Guoan, od toga je 14 puta nosio ulogu startera, stoga status prvotimca od samog početka nije bio upitan. Drugi mu je ovo pogodak u dresu kineskog kluba nakon presudnog gola Nantong Zhiyunu (1:0) u sedmom kolu, sada broji i dvije asistencije, a jednom se našao i u momčadi kola.

Njegov Beijing Guoan nakon nepunih 18 kola nalazi se na šestom mjestu ljestvice s 28 bodova, a idući put Ademi i suigrači naći će se u akciji za četiri dana, kada gostuju kod Qingdao Yout Islanda u sklopu kineskog FA Kupa.

Ademi se očito sjajno snalazi na kineskim travnjacima, mapa kretanja na posljednjem ogledu pokazuje da nije izgubio požrtvovnost kojom je osvojio plave navijače u Zagrebu. Aktivno je Makedonac djelovao po čitavom terenu. Prilikom pogotka, primitkom lopte i brzopoteznim udarcem snašao se poput "čistokrvnog" centarfora.

Zaključno, bila je to zamjetna partija bivšeg dinamovca, u manirima kakve su jučer bile potrebne Modrima. Jedan Ademi, nezamjenjiv u maksimirskom domu unatoč svim kvalitetama ostatka veznog reda, sigurno im ovih dana nedostaje...

Linker
07. svibanj 2024 03:16