SCREENSHOT/TWITTER
BURNA ZAVRŠNICA

VIDEO Skandal u nadoknadi: Šimić zabio za pobjedu, Xhaka glavom udario bivšeg hajdukovca

Na Nikolu Katića nasrnuo je brat Granita Xhake, koji je zbog ispada zaradio isključenje
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2023. 09:56

U prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena, Roko Šimić pogotkom s bijele točke doveo je Zürich u vodstvo u Baselu, da bi Ifeanyji Mathew tri minute kasnije postavio konačan rezultat utakmice. Hrvatski napadač u igru je ušao u 79. minuti i stigao do trećeg pogotka u švicarskom prvenstvu.

Ipak, pobjedu su zasjenili incidenti na terenu u kojima su prednjačili igrači domaće momčadi koji su zaradili tri crvena kartona. Najupečatljiviji trenutak dogodio se duboko u sudačkoj nadoknadi. Taulant Xhaka, dvije godine stariji brat Arsenalova veznjaka Granita, glavom je udario Nikolu Katića, bivšeg stopera Hajduka, Slaven Belupa i Rangersa, koji je od siline udarca pao na travnjak.

Bio je to udarac u stilu Zinedinea Zidanea, koji je Francuz režirao nasrnuvši na Marca Materazzija u finalu Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj.

Prije Xhake, isključenja su zaradili Kasim Adams i Wouter Burger. Inače, Katić ima i jedan nastup za Vatrene. Bilo je to u prijateljskoj utakmici protiv Meksika 2017. godine. Zürich je trenutačno osma momčad švicarskog prvenstva (od deset klubova), dok je Basel peti.

Linker
28. travanj 2024 14:36