REUTERS/Toussaint Kluiters / REUTERS
KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

VIDEO: SLAVNA REPREZENTACIJA SE DRŽI ZA SLAMKU Pobijedili nakon debakla doživljenog u četvrtak, ali plasman na SP nije izgledan

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. rujan 2017. 22:04

Švedska je prilično lako prošla gostovanje kod Bjelorusije i već do poluvremena odradila najveći dio posla. Tri pogotka do odmora pomogli su im zadržavanje svoje pozicije, budući da im u listopadu slijedi domaći sraz s Luksemburgom u kojem bi sve osim nove pobjede bilo prvorazredno iznenađenje, prilično je izvjesno da će njihov međusobni sraz s Oranjama biti odlučujući za rasplet skupine i odluke koja će reprezentacija u dodatne kvalifikacije.

Švedska je povela nakon velike pogreške domaćeg vratara i mirne realizacije Forsberga, drugi pogodak "sponzorirao" je branič Sivakov, dok je Berg 3:0 na poluvremenu postavio nakon lijepe akcije i nesebičnog proigravanja Forsberga. Posao je u završnici dovršio Granqvist za konačnih 4:0.

U sudaru nogometnih liliputanaca Farski Otoci su pogotkom Sorensena pobijedili Andoru 1:0, a istim je rezultatom Estonija pobijedila Cipar i "ubila" im nadu da se u skupini H nekim čudom mogu ubaciti na drugo mjesto i dodatne kvalifikacije.

Nizozemska se i dalje drži za slamku koja vodi u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Nakon debakla protiv Francuske i teškog poraza kojeg su doživjeli u četvrtak, večeras su se uspjeli oporaviti od šoka i bez većih poteškoća ostaviti "živom" nadu o plasmanu u Rusiju.

Za Nizozemsku i izbornika Dicka Advocaata pobjeda protiv Bugarske bila je imperativ, a utakmica se krenula i otvarati u tom smjeru. Daley Blind je već u 7. minuti napravio veliki dio posla na lijevoj strani a Davy Propper spretno poentirao iz blizine - 1:0. Kasnije je zabio Arjen Robben, smanjio Kostadinov, a Propper opet zabio - za konačnih 3:1.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
04. svibanj 2024 08:10