Screenshot
POGODILO GA PONAŠANJE POLICIJE

VIDEO: SLOM BARCELONINE ZVIJEZDE NAKON UTAKMICE! VELIKI BORAC ZA NEOVISNOST U SUZAMA PORUČIO 'Ne moram više igrati za Španjolsku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2017. 15:20

Nogometaš Barcelone Gerard Pique nikada tijekom svoje karijere nije krio da je Katalonac i zbog toga je uglavnom nalazio na probleme i svađe što s navijačima, a što sa suigračima iz španjolske reprezentacije.

Ipak, to ga nije zaustavilo da se žustro bori za neovisnost i proteklog je vikenda uprkos velikim neredima i općem kaosu u državi izašao na referendum.

Isto su učinili i njegovi bivši suigrači Xavi Hernandez i Carles Puyol, ali za razliku od Piquea nisu morali nakon glasovanja izaći na Nou Camp i odigrati prvenstvenu utakmicu. Barca je pred praznim tribinama upisala pobjedu 3:0 protiv Las Palmasa, a stoper Blaugrane je sa suzama u očima pričao o trenutnoj političkoj situaciji u Kataloniji.

- Ja sam Katalonac i ponosan sam zbog toga! Ako Savez to želi, napustit ću reprezentaciju Španjolske. Igranje za reprezentaciju nije nikakvo natjecanje u partiotizmu, već tamo trebaš igrati najbolje što možeš. Nismo mi Katalonci loši ljudi, samo želimo glasati. Pod Francovim režimo nije bilo pravo glasa, danas ga ima i to moramo braniti. Nisam mogao vjerovati što rade ljudima. Mislio sam da će se sve ako se već mora zauastaviti, da će se zaustaviti na miran način. Ali, svi su vidjeli što se dogodilo. Onakva reakcija policije samo je pogoršala stvari - rekao je Pique.

Linker
01. svibanj 2024 06:30