Josh Cavallo
 Screenshot: Twitter
EMOTIVNI TRENUTAK

Video: Slomio se pred kamerama, zaplakao i priznao da je gay: ‘Uvijek sam se krio jer me bilo sram...‘

Igrač Adelaidea postao je danas prvi aktivni australski pro nogometaš - deklarirani homoseksualac
Piše: SN, HinaObjavljeno: 27. listopad 2021. 13:05

Riječ je o Joshu Cavallu koji se nada da će mnogi profesionalni nogometaši slijediti njegov primjer i priznati svoju seksualnu orijentaciju sada kada je on 'izašao iz ormara'.

U videu koji je objavio Adelaide United Cavallo se 'slomio' pred kamerama i zaplakao tijekom svog priznanja.

"Uvijek sam osjećao da se moram kriti jer me bilo sram. Sram da nikad neću moći raditi što volim i biti gay. Igrati nogomet i biti gay su doad bili dva svijeta koja nisu prekrižili puteve. Mislio sam da će ovo biti tema o kojoj se nikad neće pričati", rekao je Cavallo.

U svom je priznanju rekao da su mu klupski suigrači poput obitelji, kao i treneri, ali da u svlačionici nije mogao pričati o ljubavnom životu kao i drugi.

Adelaide United je član australske prve lige, a Cavallo koji igra na poziciji lijevog beka član je kluba od ove godine kada je stigao iz Western Uniteda. Ove je sezone dosad skupio 26 utakmica, a igrao je i za australsku mladu reprezentaciju.

Malo je profesionalnih nogometaša javno otkrilo svoju homoseksualnost i to učine tek kada završe profesionalnu karijeru kako bi izbjegli homofobne napade od strane navijača.

Prvi je to učinio Englez Justin Fashanu tijekom 90-ih, ali je on počinio samoubojstvo 1998. nakon što je prestao igrati nogomet.

Bivši igrač Newcastle Jetsa Andy Brennan je 2019. godine otkrio da je homoseksualac i tako je postao prvi aktivni nogometaš koji je progovorio o svojoj seksualnosti. Thomas Hitzlsperger, čovjek koji je 52 puta nosio dres njemačke reprezentacije, postao je prvi istaknuti nogometaš u povijesti koji je javno priznao da je homoseksualac

Linker
19. svibanj 2024 17:53