Mura - Maribor

 SCREENSHOT Sportklub
UTAKMICA OTKAZANA

VIDEO: Šok u Sloveniji! Eksploziv s tribine ozlijedio šest igrača: ‘Jedan ima opekline, drugi ništa ne čuje‘

U 58. minuti dobili su prvo upozorenje, ali nisu ga se pridržavali
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. veljača 2024. 17:31

Neugodne vijesti stižu iz Slovenije. Utakmica 21. kola tamošnjeg prvenstva između Mure i Maribora otkazana je nakon 57 minuta igre pri rezultatu 0:2 zbog nereda na tribinama.

Josip Iličić zabio je za vodstvo Maribora u 16. minuti, a u 40. je dobro nam poznato lice s hrvatskih travnjaka - bivši dinamovac Hilal Soudani - poentirao za 2:0 gostiju. Međutim, u drugom poluvremenu nastala je bakljada na stadionu, a slovenski medij 24ur prenosi da su navijači bacali pirotehnička sredstva prema klupi Mure, te neslužbeno doznaju da su ozlijeđena tri domaća nogometaša, ali kasnije je otkriveno da se radi o šestorici.

VIDEO DOGAĐAJA POGLEDAJTE OVDJE

Rezervni nogometaši Mure zagrijavali su se ispred tribine s gostujućim navijačima i tada je netko bacio eksplozivnu napravu u njihovu smjeru, piše slovenski Sportklub, navodeći da su Niko Kasalo i Tilen Ščernjavič pali na pod od eksplozije i imaju problema sa sluhom.

Glavni sudac David Šmajc u 57. minuti privremeno je prekinuo utakmicu zbog bacanja pirotehnike iz smjera sektora s gostujućih, odnosno Mariborovih navijača.

Prva službena poruka glasila je da će se utakmica nastaviti ako se isprazni sektor s navijačima Maribora. To se nije dogodilo, stoga je nekoliko minuta kasnije ogled i službeno prekinut.

Nakon otkazanog susreta, predsjednici klubova Robert Kuzmič (Mura) i Bojan Ban (Maribor) pojavili su se na konferenciji za medije.

- Navijačka skupina Maribora eksplozivnom napravom ozlijedila je šestoricu Murinih nogometaša. Najteže su prošli Ščernjačević i Kasalo, koji praktički ništa ne čuje i teško je ozlijeđen. Jedan od njih ima i opekline - rečeno je na presici, prenosi 24 ur, a obojica će izostajati s travnjaka najmanje tjedan dana.

Kuzmič je bio duboko potresen nakon incidenta, a Ban se kao predsjednik Maribora ispričao u ime kluba, koji se kasnije oglasio i putem službenog priopćenja javnosti:

"Žalimo i najoštrije osuđujemo incident. Ne pamtimo incident kakav se dogodio u Murskoj Soboti, nadamo se i vjerujemo da se više nikada neće ponoviti. Želimo uspješan i brz oporavak igračima Mure koji su zadobili ozljede tijekom eksplozija na rubu terena, sa željom da se ubuduće natječemo samo u sportskoj borbi i bez čimbenika koji ne pripadaju stadionima i nemaju ništa zajedničko s nogometom", stoji u njihovu priopćenju, te podvlače:

"Uporaba pirotehnike prešla je dozvoljenu granicu i zasjenila sav trud sudionika na terenu. Nemili događaj za nas je još veće razočaranje zbog dugogodišnjih prijateljskih odnosa s Murom."

Mura se također javila s opisom događaja i detaljnije navodeći ozljede nogometaša.

"Privremeni gubitak sluha, jake glavobolje, opekline na nogama dvojice nogometaša samo su neke od posljedica ovog čina. Sva šestorica morala su biti pregledana na Hitnoj pomoći radi daljnjih pretraga," objavila je Mura uz zaključak:

"U blizini događaja nalazio se i jedan od dječaka skupljača lopti, koji je napustio teren u strahu," poručili su iz Mure dodajući kako vjeruju da će Nogometni savez Slovenije poduzeti primjerene i stroge korake te pokazati nultu toleranciju na takve ekscese."

Priopćenjem se odazvao Nogometni savez Slovenije, kazavši da su "ogorčeni i šokirani", te implicirajući problem huliganstva:

"Najoštrije osuđujemo incident i vjerujemo da će počinitelji dobiti stegovnu odgovornost i najoštrije sankcije nadležnih tijela. Vrijeme je da se s problemom uhvatimo u koštac, ovo je signal da je potrebna sustavna i cjelovita regulacija", napisali su iz Saveza.

Linker
27. travanj 2024 00:14