Borna Sosa

 PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
EREDIVISIE

VIDEO: Sosa asistencijom debitirao za Ajax, Kopljanici porazom nastavili loše otvaranje sezone

Sosa i Šutalo u susret su krenuli od početka, dok je Medić utakmicu odgledao s klupe
Piše: SNObjavljeno: 17. rujan 2023. 16:28

Ajax nastavlja sa slabim ulaskom u prvenstvenu sezonu. Na gostovanju amsterdamskog kluba kod Twentea, domaća momčad stigla je do punog plijena slavljem 3:1.

Od prve minute za gostujuću momčad u posljednjoj liniji zaigrala su i dva hrvatska reprezentativca: Josip Šutalo i Borna Sosa. S druge strane, Jakov Medić susret je odgledao s klupe.

Stvari su po njih krenule nizbrdo od samog početka. Daan Rots doveo je Twente u vodstvo u sedmoj minuti, dok je četiri minute kasnije semafor već pokazivao 2:0, nakon što je mrežu zatresao Sem Steijn.

No, nadu u povratak gostima je probudio Brian Brobbey koji je sjajno nogom reagirao na ubačaj Borne Sose s lijeve strane, kojemu je to bio premijerni nastup u redovima nizozemskog velikana, ali ujedno i prva asistencija.

Video asistencije pogledajte ovdje.

Ipak, pitanje pobjednika odlučeno je u 79. minuti kada je Naci Ünüvar postavio konačan rezultat. Bila je to četvrta utakmica Ajaxa u ovoj sezoni nizozemskog prvenstva, a zasad imaju tek pet osvojenih bodova uz jednu pobjedu, dva remija i jedan poraz. Prošlu su sezonu završili na trećem mjestu, iza prvoplasiranog Feyenoorda i drugog PSV-a.

Linker
04. svibanj 2024 05:54