Nevjerojatne scene vidjeli smo u Španjolskoj

 SCREENSHOT
IGRAČI SU VEĆ OTIŠLI S TERENA

VIDEO: Španjolski sudac izazvao kaos! Čak 15 minuta nakon kraja dosudio penal, igrač zabio na prazan gol

O najbizarnijem penalu u povijesti nogometa će se još dugo pričati
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2022. 20:01

Nevjerojatne scene s utakmice u Španjolskoj! U tamošnjoj regiji Castilian-La Mancha na utakmici između niželigaša Azuquece i Sporting Cabanillasa dogodilo se nešto što povijest nogometa ne pamti.

Ovi su klubovi ispisali povijest nakon što je sudac utakmice donio jednu od najkontroverznijih odluka ikada donesenu na nekom terenu. Igrala se zadnja minuta susreta i na semaforu je pisalo 2:2. U tom se trenutku gostujući napadač Cristian de la Mata teže ozlijedio i u teren je ušla hitna pomoć, a sudac je odsvirao kraj susreta.

Ne bi tu bilo ništa sporno, ali ono što se dogodilo 15 minuta kasnije će se još dugo prepričavati. Kada je hitna pomoć napustila teren i odvela ozlijeđenog igrača, sudac je pokazao na bijelu točku i dosudio jedanaesterac u korist gostujuće ekipe.

U tom trenutku na terenu više nije bilo nikoga. Većina igrača je već bila u svlačionici, a neki su već napuštali i stadion pa je sudac morao ići u svlačionici i reći domaćinu da pošalje barem golmana kako bi branio dosuđeni penal.

"Iznenadio sam se. Već sam izlazio s terena kada sam vidio da je sudac pokazao na penal. U svojih 30 godina karijere kao igrač, trener i sportski direktor nisam nikada vidio ništa slično", rekao je vidno šokirani direktor Azuquece Jaime Gomez.

Domaći golman je pak odbio stati između stative, ali je zbunjeni sudac ipak dozvolio Miguelu Fuentesu da puca na prazan gol što je ovaj i iskoristio i donio pobjedu svojoj momčadi. Kako već sam nije donio ispravnu odluku i poslao loptu preko gola, Fuentesu su zviždali i psovali svi koji su još ostali na stadionu, no on je svejedno zakucao loptu u mrežu i zabio, kako piše Marca, ‘najbizarniji odlučujući gol ikada‘.

"Ne može nas nitko optuživati da se nismo pojavili. Pa neki od naših igrača su se već otuširali i otišli", dodao je iznervirani Gomez čija je ekipa upisala najčudniji poraz u povijesti.

Linker
26. travanj 2024 18:52