Darijo Srna je zabio u humanitarnoj utakmici za Ukrajinu

 SCREENSHOT/TWITTER
HUMANITARNI SPEKTAKL

VIDEO: Srna istrčao kontru i zabio kao u najboljim danima, pogledajte majstoriju bivšeg kapetana Vatrenih

Bivši hrvatski reprezentativac pokazao je da je u odličnoj formi, ali i da je klasa vječna
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 22:23

Cannavaro, Seedorf, Makalele, Zola, Cech, Pique, Cole, Eto‘o, Pires, Silva... Popis nekadašnjih zvijezda svjetskog nogometa koje su nastupile na humanitarnom spektaklu nazvanom Game4Ukraine na Stamford Bridgeu organizirali Andrij Ševčenko i Oleksandr Zinčenko je podulji, a jedna od zvijezda sjajne večeri u Londonu bio je svakako - Darijo Srna!

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i u 41. je pokazao ne samo kako je u odličnoj tjelesnoj spremi nego kako je klasa vječna. Srna, koji je igrao za Zinčenkovu momčad, je u 54. ispratio kontranapad svoje momčadi i zabio za 2:1. Ispratio je akciju koja je krenula od kaznenog prostora njegove momčadi, a onda istrčao sprint i na asistenciju Wilsherea zabio gol. Završilo je, inače, 2:2, a u strijelce su se uz Srnu upisali i Pique za Zinčenkovu, odnosno Noble i Defoe za Ševčenkovu momčad.

Srna je najveći dio svoje karijere, čak 15 godina, proveo u Šahtaru iz Donjecka, za koji je odigrao 536 utakmica, postigao 49 golova i osvojio 26 trofeja među kojima je i pokal Kupa UEFA 2009. Danas je sportski direktor ukrajinskog nogometnog velikana.

Linker
18. svibanj 2024 09:48