FAYEZ NURELDINE Afp
ZLATA VRIJEDNA POBJEDA

VIDEO: Srpski dvojac uništio Ronalda i Brozovića u najvećem derbiju, trener gledao mobitel pa urlao na suca

Hrvatski reprezentativac odigrao je čitavu utakmicu i zabilježio vrhunsku statistiku
Piše: SNObjavljeno: 01. prosinac 2023. 21:14

Derbi trenutno najboljih ekipa Saudijske Arabije između Al-Hilala i Al-Nassra pripao je domaćinima. Al-Hilal proslavio je 3:0 pobjedu u 15. kolu prvenstva, a istaknuli su se srpski reprezentativci Sergej Milinković-Savić s pogotkom za vodstvo, te Aleksandar Mitrović kao dvostruki strijelac u zadnjim minutama ogleda.

Marcelo Brozović bio je u pogonu čitavih 90 minuta derbija i statistički odigrao izvrsnu partiju. Upisao je tri ključna dodavanja, četiri točna od ukupno pet ubačaja, čak ispravno poslanih dugih lopti (od 13) te pet uspješnih duela uz četiri neuspješna. Međutim, solidna partija hrvatskog reprezentativca nije bila dovoljna za pobjedu Cristianu Ronaldu i gostima pod vodstvom Luisa Castra.

Milinković-Savić u 64. minuti sjajno je reagirao na ubačaj Abdulhamida i glavom naciljao u desni kut vratara Al-Aqidija. Momčad Al-Nassra ubacila je u višu brzinu nakon primljenog pogotka. U 73. minuti Cristiano Ronaldo rasporio je mrežu Bonoa, inače vratara marokanske reprezentacije, no pomoćni sudac podigao je zastavicu. Čini se da je Portugalac za centimetar ili nešto više boravio u zaleđu u trenutku ubačaja s desne strane. Trener Castro teško je prihvatio tu odluku, na mobitelu je provjeravao situaciju, a kad je prosudio da je oštećen, nasrnuo je na pomoćnog suca šireći ruke. SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Međutim, rezultat se nije mijenjao. I tako sve do 89. minute, kad je drugi član ‘Orlova‘ riješio sve dvojbe. Mitrović je bio najviši u skoku nakon ubačaja Salema Al-Dawsarija iz kornera i pogodio bliži kut. Mitrović je stavio i "točku na i" u drugoj minuti nadoknade. Neorganizirana obrana gostiju loše se postavila na dugu loptu iz sredine, pa je Milinković-Savić glavom pronašao Mitrovića, koji je desnicom matirao vratara Al-Nassra.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Al-Hilalu ova je pobjeda od ogromnog značaja, sada broje 41 bod na prvoj poziciji, dok je Al-Nassr drugi sa šest manje. Iz prikrajka vreba Al-Ahli s 40 bodova, a četvrti je Al-Ittihad (28).

Linker
02. svibanj 2024 20:26