Alexis Mac Allister 

 GLYN KIRK Afp
IGRAČ OD 65 MILIJUNA EURA

VIDEO: Srušio je Hrvatsku, napravio uspjeh karijere, a sada zlato nosi u autu i pokazuje ga djeci

Zlatni sa Svjetskog prvenstva u Kataru želja je mnogih europskih velikana, a do tada uživa u zasluženom
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 17. siječanj 2023. 15:18

Alexis Mac Allister pojavio se kao ključni igrač u argentinskoj potrazi za zlatom sa Svjetskog prvenstva, s impresivnim predstavama kao poveznica između Scalonijevog veznog reda i napada.

Bio je dio sveobuhvatnih promjena koje je napravio izbornik nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije rezultatom 2:1, sa startovima protiv Meksika i Poljske.

Očekivalo se da će biti Scalonijev šesti izvođač jedanaesteraca u četvrtfinalnoj pobjedi nad Nizozemskom, nakon što je izgurao 120 minuta u igri, a startao je u polufinalu protiv Hrvatske. Mac Allister također je bio u početnoj postavi za finale protiv Francuske i namjestio je loptu Angelu Di Mariji za drugi pogodak Argentine, vrhunski timski pogodak koji je započeo na njihovoj polovici.

Mac Allister je igrao odličan nogomet i prije turnira u Kataru, ali nakon osvojene krune postao je poznat ne samo pratiteljima Otočkog nogometa, nego i široj publici. A sada? Igrač Brightona vrijedi 50 miliona eura i za njega se zanimaju velikani europskog nogometa.

Sve je krenulo u Kataru, toga je svjestan i on se ne boji se to pokazati. Snimljen je u krugu njihova AMEX stadiona u autu, a sa sobom je imao i - zlatnu medalju Svjetskog prvaka. Bez problema se slikao s fanovima i ponosno im pokazao najsjajniju medalju kojom se igrač može okruniti.

Španjolski mediji prenose da će Atletico Madrid najvjerojatnije dati ponudu za treansfer Mac Allistera svome kontigentu Argentinaca u Madridu 2023. Iako Brighton ima običaj pusititi igrače kada ih "prerastu" trener Roberto De Zerbi potvrdio je svoju namjeru da se bori da ga zadrži, a "Galebovi" ga procjenjuju na 65 milijuna eura.

Linker
22. travanj 2024 05:53