Igor Štimac

 Noushad Thekkayil/nurphoto/shutt/shutterstock Editorial/profimedia
JE LI U PRAVU?

VIDEO Štimac bijesan zbog ‘nepravde‘ koja je šokirala naciju, poslao apel Fifi: ‘Imate dovoljno novca‘

‘Katar je imao sreće, vratio se u igro pogotkom koji nije regularan‘
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2024. 18:39

Porazom od Katra u utorak, Indija je pod vodstvom Igora Štimca izgubila svaku nadu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. Momčad hrvatskog stručnjaka trebala je pobjedu kako bi izborila glavnu rundu kvalifikacija, no Katar je golom u 85. minuti proslavio 2:1 pobjedu i okončao snove Štimčevih izabranika.

Prethodno je katarski defenzivac Yousef Ayman zabio za izjednačenje, bila je to 73. minuta i trenutak koji je odveo utakmicu u drugom smjeru, onom koji se Štimcu neće svidjeti. No, javio se i veliki problem, a odnosi se na pitanje regularnosti. Naime, nije potpuno jasno je li lopta u izgradnji akcije za prvi gol Katra u jednom trenutku prešla gol-liniju. Dio indijskih braniča zastao je s igrom, očito misleći da se i treba zaustaviti i dosuditi korner za Katar. No, akcija se nastavila, a Indija je potom vadila loptu iz mreže. Dosadašnje snimke ne stižu iz pretjerano zahvalnih kuteva, no čini se da je lopta zaista punim obujmom prešla gol liniju, što bi značilo da je pogodak Katra trebao biti poništen. Istog je mišljenja i izbornik Štimac.

KONTROVERZNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

- Katar je imao sreće, jer vratio se u igru potokom koji nije regularan. Gledao sam snimke, cijela lopta nalazila se iza linije, no pogodak je priznat. To je nešto što se u današnjem nogometu ne smije događati, jer mijenja sve u našoj igri. Mislim da FIFA i ostale organizacije imaju dovoljno novca da na ovako krucijalnim utakmicama, vezanima za Svjetsko prvenstvo, osiguraju VAR - kazao je Štimac na presici nakon utakmice, pa podvukao:

- Ovo je na neki način nepravda prema mojim igračima. Uvijek kažem da postoje dobri razlozi zašto se sve ovo događa.

Iz A skupine druge runde kvalifikacija dalje su u konačnici prošli Katar sa 16 i Kuvajt sa sedam bodova, dok je Indija treća s pet, koliko broji i posljednjeplasirani Afganistan.

Linker
12. lipanj 2024 18:41