ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
SJAJAN POGODAK

VIDEO: Štimac ostao praznih ruku, pogledajte kako je junak susreta ‘škaricama‘ uzeo broncu hrvatskom stručnjaku

Iz polufinala je ispao na jedanaesterce, a sada ga je fantastičan zgoditak koštao odličja
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2023. 16:06

Reprezentacija Indije pod vodstvom Igora Štimca nije uspjela stići do brončane medalje na King‘s Kupu. Na stadionu Chiang Mai u Tajlandu nogometaši Lebanona s 1:0 nadigrali su hrvatskog stručnjaka i Indijce, a jedini pogodak postigao je Mahdi Zein.

Zein je u 77. minuti "škaricama" naciljao mrežu indijskog vratara nakon odbijene lopte poslije izvedenog udarca iz kuta, a ispostavilo se da je sjajnim potezom postavio i konačni rezultat.

VIDEO POGOTKA ‘ŠKARICAMA‘ POGLEDAJTE OVDJE

Indijci su visoko pritiskali od samog početka prvog poluvremena, stvorili nekoliko solidnih prilika, al bez uspješnog završnog poteza. Lebanon je ubrzo preuzeo inicijativu, počeli kreativnije igrati, a uspješno su reducirali mogućnost indijskog kontra-napada. Jači intenzitet isplatio im se u 77. minuti, dok Indija može jedino žaliti za neiskorištenim prilikama.

Indiji je ovo bio četvrti nastup na King‘s Kupu, a na trećem mjestu završili su 1977. i 2019. godine, no Štimac nije uspio obnoviti uspjeh. Bio je blizu finalu, no u četvrtak ga je zaustavila reprezentacija Iraka boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon 2:2 remija.

Linker
17. svibanj 2024 09:13