BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
EUROCAST#23

Video: ‘Strani napadač među Vatrenima? Zašto ne! Jedan je igrač na tragu Mandže i onoga što nama treba‘

‘Neki dan sam vidio Eduarda da Silvu i počeo sam o tome razmišljati...‘
Piše: SNObjavljeno: 03. srpanj 2021. 08:50

U novoj epizodi podcasta posvećenog Europskom prvenstvu sa Zoranom Zekićem pričali smo o sjajnim utakmicama četvrtfinala igranih u petak, ali i progovorili o onome što nas tek čeka. Naravno, ponovno smo se osvrnuli i na sve ono što se događalo i što se događa oko hrvatske nogometne reprezentacije nakon ispadanja s Eura.

Dio emisije također smo posvetili i pitanjima čitatelja. Je li naturalizacija napadača rješenje kroničnog nedostatka napadača u reprezentaciji? Biste li ponudili ostavku da ste na Dalićevom mjestu? Smatrate li da se olakim shvaćanjem Lige nacija i porazima u našu reprezentaciju uvukao gubitnički mentalitet... bila su samo neka od pitanja.

U samom uvodu osvrnuli smo se na posljednje četvrtfinale oglede.

- Švicarci me nisu iznenadili. Ranije sam rekao da bi mogli biti iznenađenje ovog prvenstva, igrali su protiv Španjolske bez imalo straha. Da nije bilo tog crvenog kartona pitanje je kako bi sve to završilo. Švicarci mogu biti ponosni na ovo što su napravili - rekao je Zekić.

Italija bi mogla ići do kraja na ovom prvnestvu.

- Način na koji Italija igra na ovom natjecanju je fenomenalan. Smatram da će proći Španjolce, ali da neće otići do kraja - rekao je Robert Šola, glavni urednik SN-a.

- Mislim da oni bolje igraju protiv jačih reprezentacija. Jučer kad pogledaš koliko heroja je bilo u toj momčadi. To je nevjerojatno, imaju veliku energiju, imaju takav žar u očima i takvu vjeru...zaslužili su otići do kraja - poručio je Zekić.

Je li naturalizacija napadača rješenje kroničnog nedostatka napadača u reprezentaciji?

- Neki dan sam vidio Eduarda da Silvu i počeo sam o tome razmišljati. Kada bi našli nekoga tko je s tolikim srcem igrao za Hrvatsku i tko ima takve kvalitete...nisam protiv toga. Treba nam neki novi Robert Kovač i takvi. Kada pogledaš neke reprezentacije koje su puno veće od nas. Zašto ne potražiti i takvo rješenje. Mierez? Zašto ne, to je na tragu onoga što mi pričamo o Mandžukiću. Ja sam njegov zaljubljenik još iz vremena kada je igrao za Istru.

Biste li dali ostavku na mjestu izbornika Zlatka Dalića?

- Svatko ima svoju glavu, ali izbornik je ispunio sve ciljeve koji su pred njega postavljeni. Ne može se reći da je poraz od Španjolske tragedija.

Linker
04. svibanj 2024 15:26