INA FASSBENDER Afp
VELIKI REZULTAT

Video: Sudac označio kraj, a onda je nastao kaos! Evo kako su navijači proslavili povratak kultnog kluba među elitu

Posljednjom pobjedom vodeći Schalke je stigao do učinka od 62 boda, pet više od drugog Hamburger SV-a
Piše: Hina/SNObjavljeno: 08. svibanj 2022. 08:29

Nogometaši Schalkea 04 osigurali su povratak u prvu njemačku ligu nakon samo jedne sezone provedene u drugoj zahvaljujući 3-2 (0-2) domaćoj pobjedi protiv St. Paulija u susretu pretposljednjeg, 33. kola.

Goste iz Hamburga je u prvom poluvremenu u vodstvo od 2-0 doveo novi hrvatski mladi reprezentativac Igor Matanović pogocima u 9. i 17. minuti. No, u nastavku je Schalke ostvario veliki preokret, Terrode je golovima u 47. minuti iz kaznenog udarca i 71. minuti izjednačio na 2-2, da bi pobjednički gol postigao Zalazar u 78. minuti.

Ovom pobjedom vodeći Schalke je stigao do učinka od 62 boda, pet više od drugog Hamburger SV-a, trećeg Darmstadta i četvrtog Werdera koji je odigrao susret manje, pa je osigurao jedno od prva dva mjesta koja izravno vode u viši rang. St. Pauli je, pak, ostao peti sa 54 boda. Prva dva sastava iz druge njemačke lige osigurat će ulazak u prvu ligu, dok će trećeplasirani u kvalifikacije protiv 16. sastava prve lige.

Osm pobjede valja izdvojiti i ludnicu koja je nastala nakon posljednjeg sučeva zvižduka. Naime, čim je sudac označio kraj navijači su utrčali u teren i potom započeli veliko slavlje zajedno s igračima.

>>> Kako je izgledalo ludo slavlje pogledajte OVDJE!

Linker
18. travanj 2024 14:20