JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO Teški debakl Bayerna u Kupu: Trećeligaš u sučevoj nadoknadi zabio za preokret i šokirao nemoćne Bavarce

Thomas Tuchel imat će mnogo toga za objasniti ljubiteljima aktualnog prvaka zemlje
Piše: Gradimir Đukarić/HINAObjavljeno: 01. studeni 2023. 23:07

Bayern je doživio blamažu u Kupu. Trećeligaš Saarbrücken senzacionalno je već u 2. kolu izbacio favorizirane Bavarce iz natjecanja 2:1 pobjedom pred domaćom publikom!

Bayern je pao gdje nitko nije očekivao, dva puta su autsajderi otpucali u okvir i oba puta pogodili. A sve je počelo prema očekivanjima. Igrala se 16. minuta kada je Thomas Müller zabio za vodstvo i izgledalo je lagan posao.

POGODAK BAYERNA POGLEDAJTE OVDJE

Da će utakmica protiv Saarbrückena biti sve osim odrađivanja posla dalo se naslutiti u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada Sontheimer zabija za izjednačenje. U nastavku je Bayern dodatno stisnuo, imao loptu u posjedu čak 77 posto vremena, otpucao 18 puta prema vratima protivnika. S druge strane jedan jedini udarac Saarbrückena u drugom dijelu dogodio se u 90 + 6. minuti i bio je "smrtonosan". Marcel Gaus zabio je za senzaciju večeri u europskom nogometu.

POGODAK ZA IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

Suočavajući se s momčadi niže od druge lige, Bayern je dobio posljednjih 27 kup dvoboja, a posljednji poraz datira iz 1. studenog 2000. u Magdeburgu (5-3 poraz na jedanaesterce).

image

Atmosfera s utakmice

JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp

Bayernu je ovo treće prerane ispadanje u zadnje četiri sezone, u fazi osmine finala Kupa.

U siječnju 2021. izbacio ga je Kiel (tada drugoligaš), na jedanaesterce, da bi u studenom 2021. doživio najteži poraz u povijesti u Kupu na travnjaku Mönchengladbacha (5-0).Prošle godine izgubio je u četvrtfinalu kod kuće od Fribourga. Dvadeseta i posljednja pobjeda Bavaraca u Kupu, što je rekord, datira iz lipnja 2020., a navijači Bayerna morat će pričekati barem do proljeća 2025. za trijumf na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

image

Atmosfera s utakmice

JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp

U subotu je Klassiker njemačkog nogometa u Dortmundu na travnjaku Westfalenstadiona, a Bayern neće moći računati na Joshuu Kimmicha, suspendiranog dvije utakmice nakon crvenog kartona u Bundesligi u subotu protiv Darmstadta (8-0).

Prošla je dalje i Hertha koja je u Berlinu svladala Mainz 3-0, dok je Eintracht slavio protiv Victorije u Kölnu 2-0.U drugoligaškom obračunu Nuernberg je nakon produžetka izbacio Hansu s 3-2.

Linker
02. svibanj 2024 13:24