Screenshot
NAJLJEPŠA PRIČA KUPA

VIDEO: Trećeligaš režirao senzaciju, a pogledajte kakva je tek ludnica nastala kad su saznali idućeg protivnika

Euforično slavlje s terena se prebacilo u svlačionicu, no vrhunac je doseglo nakon sretnih vijesti
Piše: SNObjavljeno: 09. siječanj 2024. 16:52

Španjolska momčad Unionistas de Salamanca najljepša je priča dosadašnjeg dijela Kupa kralja. Trećeligaš je u ponedjeljak izbacio Villarreal boljim izvođenjem penala nakon 1:1 remija u 120 minuta.

Podsjetimo, utakmica se igrala "dva dana", budući da je počela u nedjelju pa ostala prekinuta neposredno prije isteka regularnog vremena jer je na stadionu Reina Sofia nestalo struje. Stoga je Unionistas režirao senzaciju nepuna 24 sata kasnije, tragičari Žute podmornice bili su Alberto Moreno i Kiko Femenia. Prvom je udarac s bijele točke obranio vratar Ivan Martinez, a drugi je u presudnom trenutku promašio okvir gola.

Uslijedilo je euforično slavlje na travnjaku Unionistasa, koje se brzo prebacilo u svlačionicu. No, prava ludnica nastala je nešto kasnije, kad su nogometaši trećeligaša saznali idućeg protivnika. Unionistas će, naime, u osmini finala zaigrati protiv Barcelone. Vijest su saznali u svlačionici, a popraćena je glasnim slavljem, zagrljajima i pjesmom.

Jasno, trećeligašima je susret s Barcelonom nešto što "do jučer" nisu mogli ni sanjati, poslastica u kojoj mogu samo pobijediti, budući da se ne očekuje ništa osim poraza. Ogled je na rasporedu 17. siječnja, nakon što Barcelona odradi Superkup Španjolske na travnjacima Rijada.

Linker
27. travanj 2024 16:08