Slegers i Ibrahimović

 Screenshot
TUŽNA VIJEST

VIDEO: Umro je novinar zbog kojeg je Ibrahimović plakao u TV-emisiji, veliku počast dala mu i reprezentacija

Počast Slegersu odali su sinoć i reprezentativci Nizozemske, minutom šutnje prije utakmice kvalifikacija
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2023. 08:56

Tužna vijest stiže iz Nizozemske. Poznati sportski novinar Thijs Slegers, bivši glasnogovornik PSV-a i veliki prijatelj Zlatana Ibrahimovića, preminuo je u 47. godini od leukemije, objavio je nizozemski klub.

"Kao novinar, Slegers je godinama pratio naš klub prije no što je 2015. godine postao glasnogovornik PSV-a. Svoj posao je odrađivao s velikom strašću, a svijet mu se promijenio 2020. godine kada mu je dijagnosticirana akutna leukemija. Tijekom dugog i napornog liječenja vratio se na posao u PSV. no početkom godine liječnici sumu rekli rekli kako ga više ne mogu liječiti", objavio je PSV uz dodatak da je Thijs pokrenuo i akciju za darivanje matičnih stanica, nakon što je već znao da to njemu više ne može pomoći.

Još u veljači, Slegers je gostovao u jednom nizozemskoj TV emisiji i putem videolinka razgovarao sa Zlatanom Ibrahimovićem, svojim velikim prijateljem iz dana u Ajaxu (2001-30014.) dok je Ibra još gradio veliku karijeru.

Od tada su veliki prijatelji, a Ibrahimović se zbog Slegersa i rasplakao u spomenutoj emisiji.

VIDEO IBRINOG EMOTIVNOG ISTUPA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

"Sjećate li prvog puta kada ste upoznali Thijsa?‘, bilo je pitanje voditeljice nakon kojeg je uslijedio emotivni Ibrin monolog.

"Sjećam li se? Uvijek ću se sjećati toga. On je bio moj jedini prijatelj u Nizozemskoj, kada sam bio izgubljen, kad sam bio mlad, zbunjen i mislio da nemam nikoga tamo. Pojavio se taj novinar koji me je sam kontaktirao, i moram reći, u tom vremenu novinari nisu bili moji prijatelji. Ali on mi se odlučio sam javiti, napraviti taj prvi kontakt, našli smo se na ručku, i od tada postali jako dobri prijatelji. Igrali smo tenis zajedno, družili se, on mi je jako puno pomogao, dao mi je uvid u to kakvo stvari funkciuomniraju u Nizozemskoj. i puno mi je pmogao u tom mom prvom koraku u karijeri. O Thijsu sam pisao i u svojoj knjizi, uvijek sam mu ostao zahvalan na svemu, i dalje smo u kontaktu, i mogu reći da je uvijek bio u mome srcu", rekao je Ibrahimović pa se obratio izravno Siegersu:

"Thijs, jedino što želim reći sada je da te volim, moj prijatelju...", rekao je potreseni Ibra i nije mogao zaustaviti suze, što je rasplakalo i njegovog prijatelja i izazvalo reakciju svih u studiju.

image

Nizozemci su minutom šutnje odali poćast

JOHN THYS Afp

Počast Slegersu odali su sinoć i reprezentativci Nizozemske, minutom šutnje prije utakmice kvalifikacija za EURO 2024. s Gibralaltarom.

Linker
27. travanj 2024 02:55