BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
ŽIVOTNI PUT LEGENDE

Video: Uskoro film o Ćiri Blaževiću ‘Nikad ispričana priča‘! Sve što niste znali o treneru svih trenera

Zanimljiva, na trenutke i šokantna priča o životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima...
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2021. 17:48

Kad ste pomislili da znate sve o treneru svih trenera Ćiri Blaževiću dolazi nam film, a onda i serija posvećena jedinstvenom treneru i čovjeku koji nas vodi kroz svoju životnu priču od rodnog Travnika, pa sve do danas. Ćiro nas kroz film vodi jednom iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom pričom o životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima te mnogobrojnim anegdotama koje su mu obilježile život.

U filmu se pojavljuje i tridesetak sugovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su surađivali s njim u najvažnijim nogometnim bitkama kao i 1982. godine kada je bivšu Jugoslaviju očarao bijelim šalom i titulom prvaka s Dinamom, ili 1998. godine kada je s hrvatskom reprezentacijom osvojio senzacionalno treće mjesto.

Blažević u početku nije bio previše entuzijastičan oko snimanja filma ('Barem ne dok sam živ'), u šali je zamjerio autoru kako je napravio filmove o Džajiću i Osimu prije nego o njemu, ali mu je autor, poznati BiH sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, odgovorio: - Šlag uvijek dolazi na kraju...

Dio filma podsjeća i kako je Ćiro vratio nogomet u Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući njegovoj nevjerojatnoj energiji, znanju i šarmu. Većina stvari su do sada široj javnosti bile nepoznate, a gledatelji neće ostati ravnodušni posebno na priču o ratu, druženju s Charliem Chaplinom, priču o životu iz koje će mnogi, kako kaže sam Ćiro, izvući pouke.

Posebno o dijelu u kojem slavni ttrener priča u kakvom je siromaštvu odrastao, kako se teško probijao u svijetu nogometa, pa je u početku nekoliko mjeseci u Švicarskoj morao raditi i kao - smetlar...

Pogledajte trailer najnovijeg filma Sabahudina Topalbećirevića ‘Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča’:

Film je napravljen u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo, autora najpoznatijeg bosanskohercegovačkog sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića kojeg poznanstvo s legendarnim Ćirom veže još od 1983. godine. Nakon svjetske premijere filma u Sarajevu, 7. listopada. 2021. godine na otvaranju desetog jubilarnog međunarodnog sportskog simpozija ‘Simposar Sarajevo’, planirane su premijere u državama u regiji.

Linker
25. travanj 2024 22:45