Gareth Southgate i Luka Modrić

 MLADEN ANTONOV Afp
ENGLESKI IZBORNIK

VIDEO: ‘Uvijek za primjer uzimam Modrića. Kako je moguće da postoji tako nešto? Potpuno bizarno‘

Southgate je pred novinarima nabrojao sva natjecanja na kojima je Luka nastupio ove sezone
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2023. 19:17

Engleska je nogometna reprezentacija u sklopu kvalifikacija za EURO 2024. svladala Maltu (4:0) i Sjevernu Makedoniju (7:0). Tim je povodom izbornik reprezentacije Gareth Southgate održao press-konferenciju na kojoj se požalio na prenatrpan raspored premorenih nogometaša.

image

Gareth Southgate

OLI SCARFF Afp

Moderan nogomet zahtijeva iznimne napore od profesionalnih igrača, a to je posebno izraženo u ligama Petice poput Premiershipa ili La Lige.

Stoga je Southgate spomenuo hrvatskog kapetana Luku Modrića koji je ove sezone bio rastrgan na čak devet različitih frontova:

- Uvijek kao primjer koristim Luku Modrića. Mislim da je ova utakmica protiv Španjolske bila njegova 65. u sezoni. Igrao je u devet različitih natjecanja: španjolski Superkup, europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, La Liga, Liga prvaka, španjolski Kup, kvalifikacije za Euro, Svjetsko prvenstvo i Liga nacija - nabrojao je izbornik Gordog Albiona.

- Osim toga, igrao je još i prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije uoči SP-a. On ima 37 godina i ja imam ogromno poštovanje prema njemu. Međutim, kako možemo imati igrača koji igra devet natjecanja u godini dana?! To je potpuno bizarno. Svi moramo razgovarati o kalendaru, UEFA i FIFA moraju biti uključene u to. - poručio je Southgate.

Linker
03. svibanj 2024 17:07