PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
PONOVNO BEZ POBJEDE

VIDEO: Vatreni u zadnjim sekundama ‘zaplivao‘, novi težak udarac za Ajax kad su neki već počeli slaviti

Ulogu u zadnjem pogotku imao je i Šutalo, upravo je Vatrenom Gonzales pobjegao i neometano zabio
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2024. 18:14

Nogometaši Ajaxa ponovno nisu upisali pobjedu. Protiv momčadi NEC Nijmegena nizozemski velikani odigrali su rezultatom 2:2, i time produljili niz bez pobjede na četiri utakmice.

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo odigrao je svih 90 minuta, dok su Borna Sosa i Jakovi Medić ostali bez minuta. Prvo poluvrijeme pripalo je Ajaxu, domaćini su na predah otišli s 1:0 vodstvom nakon pogotka Briana Brobbeyja.

U drugom dijelu gosti su izjednačili u 61., da bi Ajax ponovno u 79. minuti preko Carlosa Forbesa, novopridošlice iz omladinskog pogona Manchester Cityja, preuzeo vodstvo. Ajax je vodstvo držao sve do 95. minute, kada je strijelac za goste bio Rober Gonzales.

Ulogu u ovom pogotku imao je i Josip Šutalo, upravo je Vatrenom Gonzales pobjegao i neometano zabio nakon odbijene lopte za novo izjednačenje. Čini se kako Šutalo nije ispratio njegov pokret, pa tako napadač nije imao problema te je mirno postigao pogodak.

Sažetke s utakmice pogledajte OVDJE.

A daleko teže nego što se očekivalo aktualni nizozemski prvak Feyenoord je u susretu 22. kola Eredivisie pobijedio RKC Waalwijk sa 1-0.

Gosti su od 35. minute igrali s igračem manje nakon što im je isključen vratar Etienne Vaessen zbog igranja rukom izvan svog šesnaesterca.

Waalwijk se odlično branio sve do 85. minute kada je Mats Wieffer zabio za pobjedu Feyenoorda. Luka Ivanušec je za domaći sastav igrao do 78. minute.

Na ljestvici vodi PSV koji je u petak pobijedio Heracles sa 2-0.

Momčad iz Eindhovena ima 62 boda, Feyenoord je drugi s 10 bodova manje, dok Twente na trećem mjestu ima 44 boda. Ajax je peti sa 36 bodova.

Linker
01. svibanj 2024 23:14