Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
IZNENAĐENJE ZA SVE

VIDEO: VELIKA SENZACIJA U WOLFSBURGU Modriću, Ronaldu i društvu prijeti ispadanje iz LP!

Završene su obje utakmice večeri u sklopu četvrtfinala Lige prvaka. Wolfsburg je šokirao Real Madrid pobijedivši 'kraljeve' na domaćem travnjaku s 2:0, dok su PSG i Manchester City odigrali 2:2 u Parizu. Gostujući sastavi u velikoj su prednosti uoči uzvratnih utakmica.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. travanj 2016. 00:50

PSG - MANCHESTER CITY 2:2 (Ibrahimović 41', Rabiot 59' / De Bruyne 38', Fernandinho 72')

PSG: Trapp - Aurier (od 78. Van der Wiel), Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Rabiot (od 78. Lucas), Thiago Motta, Matuidi - Di Maria, Ibrahimović, Cavani

MANCHESTER CITY: Hart - Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - Jesus Navas, De Bruyne (od 77. Delph), Silva (od 88. Bony) - Aguero (od 93. Kolarov)

WOLFSBURG - REAL MADRID 2-0

WOLFSBURG: Benaglio - Dante, Naldo, Rodriguez, Vieirinha - Luiz Gustavo, Guilavogui - Draxler (od 90. Schafer), Henrique (od 80. Trasch), Arnold - Schurrle (od 84. Kruse)

REAL MADRID: Navas - Pepe, Ramos, Marcelo, Danilo - Kroos (od 85. James), Casemiro, Modrić (od 64. Isco) - Ronaldo, Benzema (od 41. Jese), Bale

Nogometaši PSG-a i Manchester Cityja završili su s neodlučenih 2-2 prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, koja je odigrana u srijedu na pariškom Parku prinčeva.

Momčad Laurenta Blanca nastupila je u skladu s navijačkim željama, napala goste od prvog zvižduka srpskog suca Milorada Mažića koji je već u 14. minuti dosudio kazneni udarac za PSG nakon dvojbenog prekršaja na Davidu Luizu. Loptu je uzeo Zlatan Ibrahimović, što je gotovo u svim situacijama siguran pogodak. No, Joe Hart je pročitao njegov udarac u donji desni kut i spriječio Parižane da dođu do vodstva.

Ono što nije uspjelo domaćim nogometašima uspjelo je "građanima". Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne pobjegao je svojim čuvarima po desnoj strani i snažnim udarcem probio Kevina Trappa za vodstvo Manchester Cityja u 38. minuti. No, samo tri minute poslije Ibrahimović se iskupio za promašeni kazneni udarac.

Kao što su navalili prema vratima gostiju na početku dvoboja, igrači Laurenta Blanca isto su napravili i na početku drugog poluvremena. Iz te agresije izrodila se akcija za vodeći pogodak Parižana u 59. minuti. Cavani je odlično pucao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, Hart jedva uspio obraniti, a na odbijenu loptu natrčao je Rabiot i postigao svoj treći pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka.

Igrači PSG-a su nakon pogotka nastavili stvarati prilike, ali osim onog sretnog pogotka u 41. minuti, ovo nije bila Ibrahimovićeva večer. Pogodio je gredu, njegovi su udarci završavali u bloku, a u promašajima mu se pridružio i Cavani.

Kad dvojica najboljih strijelaca PSG-a ostanu bez učinka, onda je logična posljedica da njihova momčad ostane bez očekivane pobjede. Momčad Manuela Pellegrinija došla je do izjednačenja u 72. minuti uz obilnu pomoć sreće. Loše su reagirali obrambeni igrači PSG-a, Fernandinho je bio posljednji igrač Cityja koji je uputio loptu prema Trappu, a ona se na putu u mrežu odbila od još dvojice domaćih igrača.

Nogometaši Wolfsburga priredili su veliko iznenađenje nakon što su u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka na svom travnjaku pobijedili Real Madrid 2-0.

Golove za njemački sastav zabili su Ricardo Rodriguez (18-11m) i Max Arnold (25). Luka Modrić je igrao do 64. minute i uklopio se u sivilo 'Kraljevskog kluba' dok Mateo Kovačić nije bio niti na klupi.

Real je otvorio utakmicu postigavši pogodak već u drugoj minuti susreta, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo. Međutim, gol je poništen zbog dvojbenog zaleđa. Bilo je to sve što je 'Kraljevski klub' pokazao u prvom poluvremenu. Gosti su dominirali, pritiskali suparnika, ali bez izglednih prilika pred vratima Diega Benaglia. Domaćin je pak, svoju priliku tražio iz kontri i prvu priliku Wolfsburg je imao u 12. minuti. Draxler je povukao kontru i sjajno pronašao Henriquea u kaznenom prostoru, ali je Brazilac slabo pucao. Šest minuta kasnije njemački sastav je poveo. Casemiro je ruši Schurrlea u kaznenom prostoru, a Rodriguez je bio siguran. U 25. minuti već je bilo 2-0. Arnold je zabio nakon sjajne asistencije Henriqueza.

U nastavku susreta Real je pokušao okrenuti rezultat, ali nije išlo. U 47. minuti je pucao Kroos, dvije minute kasnije i Ronaldo, no obojica su bila neprecizna. Portugalski majstor je imao dobru priliku u 73. minuti, no njegov udarac je Benaglio obranio. Zinedine Zidane je pokuap izmjenama vratiti svoju momčad u život, uveo je Isca i Jamesa, nešto ranije i Jesea, međutim nije bilo promjene u Realovoj igri. Wolfsburg je u 68. minuti mogao zabiti i treći pogodak. Nakon brze kontre Schurrle je imao sjajnu priliku, no pucao je preko gola. Domaćin je opasno zaprijetio i u samoj završnici, no Navas je odlično reagirao na Kruseov udarac.

PSG - MANCHESTER CITY 2:2 (Ibrahimović 41', Rabiot 59' / De Bruyne 38', Fernandinho 72')

WOLFSBURG - REAL MADRID 2:0 (Rodriguez 18-11m, Arnold 25')

PRIJENOS UŽIVO

90' - Završene su obje utakmice. Wolfsburg je šokirao Real pobjedom 2:0, dok su PSG i Manchester City odigrali u Parizu 2:2.

77' - U Madridu je sada Navas skinuo udarac Henriqueu. Real nikako ne može zabiti gol.

72' - GOOOOOOL! City je izjednačio na 2:2 nakon gola Fernandinha! Kakva loša reakcija obrane PSG-a.

69' - Kakvu je sad priliku imao Schürrle da dotuče Real. Srećom po 'kraljeve' pucao je s nekih osam metara preko gola.

64' - U Wolfsburgu je Zinedine Zidane povukao Luku Modrića iz igre. Umjesto njega ušao je Isco.

62' - PSG nasrće na gol Cityja i dalje. Ibra je sada pogodio gredu glavom, a Cavani nije uspio pospremiti odbijanac.

59' - GOOOOOOL! PSG vodi 2:1, zabio je Rabiot koji je pospremio odbijanac!

56' - Prvi konkretan pokušaj Manchester Cityja u drugom poluvremenu. Tukao je Silva, ali Trapp je na mjestu.

53' - U ovim trenucima Wolfsburg je pod velikim pritiskom.

50' - Nova velika prilika za Real, ali Ronaldo se poskliznuo u odlučujućem trenutku.

49' - Dva pokušaja Reala u dvije minute. Prvo je tukao Kroos, pa Ronaldo, ali nema gola za goste.

46' - Započela su druga poluvremena.

45' - Završena su prva poluvremena utakmica. Wolfsburg vodi protiv Reala s 2:0, dok je rezultat na utakmici PSG - Manchester City 1:1.

41' - GOOOOL! Ibrahimović je izjednačio na 1:1. Kakva je to bila pogreška Fernanda koji je pogodio Šveđanina od kojeg se lopta odbila u gol.

38' - GOOOOOL! Manchester City vodi u Parizu s 1:0! Strijelac je De Bruyne.

33' - PSG je preuzeo inicijativu na Parku prinčeva nakon boljeg starta Cityja.

25' - GOOOOOOL! Delirij u Wolfsburgu! Vukovi vode 2:0 protiv Reala nakon gola Arnolda!

24' - Ibrahimović je promašio nevjerojatan zicer. Ostao je sam, ali je pucao preko gola.

18' - GOOOOOL! Wolfsburg vodi protiv Reala. Zabio je Rodriguez s bijele točke! Najstroža kazna dosuđena je nakon što je Casemiro oborio Schürrlea.

14' - Šok za publiku na Parku prinčeva, Hart je obranio jedanaesterac Ibrahimoviću.

12' - Jedanaesterac za PSG nakon kontakta Sagne i Luiza.

7' - Velika šansa iz kontranapada za PSG. Pao je Matuidi u kaznenom prostoru nakon kontakta s Mangalom, ali Mažić je ostao nijem.

3' - Nova prijetnja Cityja. Gosti su svakako bolje otvorili utakmicu.

1' - Započelo je vatreno u Parizu. Luiz je srušio Agüera s desne strane kaznenog prostora i zaslužio žuti karton nakon svega 15-ak sekundi. Luiz će stoga propustiti uzvratnu utakmicu na Etihadu.

1' - Započele su večerašnje dvije utakmice Lige prvaka.

Linker
03. svibanj 2024 20:25