Vinicius Junior

 SCREENSHOT X
MORE EMOCIJA

VIDEO Vinicius se potpuno slomio, potekle i suze: ‘Samo želim igrati nogomet, učiniti sve za klub i obitelj‘

‘Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Španjolske jer bi to značilo da rasisti dobivaju ono što žele‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. ožujak 2024. 17:39

Španjolska će u utorak u prijateljskoj utakmici ugostiti reprezentaciju Brazila, a na konferenciji za novinare uoči susreta na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu pojavio se napadač Real Madrida Vinicius Junior.

Brazilski ofenzivac često je na meti rasističkih napada, a neka novinarska pitanja odnosila su se upravo na to. Vinicius jednostavno nije mogao zadržati suze, briznuo je u plač i potom odgovorio:

- Žao mi je. Samo želim igrati nogomet, učiniti sve za svoj klub i svoju obitelj i nikada ne vidjeti crnce kako pate – izjavio je Vinicius Junior, na čemu su mu zapljeskali svi prisutni na konferenciji za novinare.

Na meti rasista Brazilac je bio u prvenstvenoj utakmici Osasune i Reala 16. ožujka, a on sam je na društvenim mrežama ponovno objavio video navijača Atletico Madrida koji skaču i skandiraju ‘Vinicius chimpanzee‘.

Napali su ga i navijači Atletico Madrida i Barcelone prije utakmica Lige prvaka.

- Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Španjolske jer bi to značilo da rasisti dobivaju ono što žele. Neću napustiti najbolji klub na svijetu. Ostat ću čvrst i jak jer me podržavaju predsjednik i klub. Verbalni rasizam se ne događa samo u Španjolskoj već i u cijelom svijetu. Svakim danom kad odem kući sam sve tužniji. Nitko me ne podržava – pojadao se Vinicius.

Prošle godine Vinicius je prestao igrati kako bi prozvao navijače Valencije na Mestalli koji su ga rasistički vrijeđali s tribina.

- Siguran sam da Španjolska nije rasistička zemlja, ali ima puno rasista i mnogi od njih su na stadionima. Moramo se promijeniti jer mnogi od njih ne znaju što je rasizam. Vrijeđaju me zbog boje moje kože i tako me tjeraju da igram loše. Mogu mi reći mnoge druge stvari, a ja im ništa neću odgovoriti. Nadam se da ću moći ići na utakmice i ne razmišljati o tome što bi se moglo dogoditi – zaključio je brazilski reprezentativac.

Linker
14. travanj 2024 01:23