Anthony Moris

 Screenshot
U NAJVAŽNIJEM TRENUTKU

VIDEO: Zamislite da ovakav gol odluči borbu Dinama i Rijeke za titulu! Pogledajte gaf cijele sezone

Usred napete borbe za naslov, vratar Uniona napravio je gaf koji bi mogao odlučiti prvenstvo
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. travanj 2024. 16:40

Club Brugge se približio Anderlechtu u borbi za naslov, a u tome im je pomogao i vratar Uniona čiji je kiks njegovu momčad koštao vrha ljestvice Lige za prvaka.

Igrala se 52. minuta utakmice kada su gosti poveli nesvakidašnjim pogotkom. Vratar Uniona Anthony Moris imao je čistu situaciju, no bio je neoprezan kod ispucavanja. Napucao je protivničkog veznjaka Huga Vetlesena od kojeg se lopta odbila u mrežu za vodstvo gostiju. Igrači Uniona ostali su u šoku dok se Moris kod suca pokušavao izvući za svoj kiks i tražio poništavanje gola.

- Uzeo sam loptu i vidio da Puertas trči prema njihovom golu. Želio sam ga proigrati jer mi je duga lopta jedna od specijalnosti, ali Vetlesen je ispružio nogu i lopta se od njega odbila u mrežu. Pitao sam suca zašto se pogodak računa, a on mi je rekao da između mene i igrača treba biti dva metra. Mislim da to nije bio slučaj. I nakon utakmice sam ga ponovno pitao i rekao je kako u pravilniku ne piše ništa da gol ne vrijedi. Svaki vikend je nešto... - rekao je tragičar Moris.

Njegov suigrač Christian Burgess bio je još žešći na jeziku, ustvrdio je kako Club Brugge ima protekciju kod sudaca.

- Anthony je želi ispucati, ali Vetlesen ga je blokirao. Bio mi je preblizu. Inače to ne smijete učiniti, ali sudac je rekao da je dozvoljeno i VAR se složio s tom odlukom. Naravno da su bili u redu s tim, to je ipak Club Brugge - dodao je Burgess.

Inače, strijelac Vetslen samo desetak minuta kasnije je isključen zbog drugog žutog kartona, a igrača više u polju skoro pola sata Union nije iskoristio. Štoviše, primili su gol u 74. minuti, a do završetka utakmice stigli su i zabiti, ali ne i izbjeći poraz. Šest kola prije kraja prvenstvene utrke na vrhu lige za prvaka vlada velika gužva jer čak četiri momčadi stisnute su unutar četiri boda. Anderlecht je i dalje lider, dva boda manje ima Club Brugge, Union je na tri boda "minusa", a Genk zaostaje četiri boda za vrhom ljestvice.

Standings provided by Sofascore
Linker
22. travanj 2024 16:42