Hrvatska - Belgija na SP-u u Kataru

 TOM DUBRAVEC Cropix
NIŽU SE ODBIJENICE

Vijest koja zvuči nestvarno: Ni jedan grad ne želi ugostiti utakmicu reprezentacije!

Prema svemu sudeći, dvoboj će se odigrati izvan granica države, najvjerojatnije u Mađarskoj
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2024. 10:38

Belgijska nogometna reprezentacija završila je nastup na Euru u Njemačkoj porazom od Francuske u osmini finala. Teško je reći da se radi o debaklu uzevši u obzir da su Tricolori bili u užem krugu favorita natjecanja, no ako gledamo širu sliku, "zlatna generacija" Belgije doživjela je još jedan u nizu neuspjeha...

Sretni sasvim sigurno nisu ni u tamošnjem nogometnom savezu, koji je prošlu godinu zaključio minusom od 12 milijuna eura, a koji se nadao kako će barem jedan dio lanjskog gubitka pokriti Uefinim novcem. No, to se ipak nije dogodilo.

image

Mbappe i De Bruyne

OZAN KOSE Afp

Kako god, Belgijci se sad susreću s novim velikim problemom. Naime, tamošnji mediji pišu kako nijedan belgijski grad ne želi ugostiti utakmicu protiv Izraela u Ligi nacija zbog političke osjetljivosti i potrebe za velikim sigurnosnim mjerama.

Liege, Bruxelles, Leuven, Antwerpen i Brugge navode se kao gradovi koji su odbili domaćinstvo. Prema svemu sudeći, taj dvoboj odigrat će se izvan belgijskih granica, najvjerojatnije u Mađarskoj.

"S obzirom na dramatičnu situaciju u Gazi i geopolitički šok koji je to izazvalo, utakmica se neće igrati u gradu Bruxellesu zbog sigurnosti posjetitelja, igrača i građana. Utakmica nosi nerazmjernu opasnost, čak i ako se odigra iza zatvorenih vrata", ranije je izjavio briselski vijećnik za sport Benoit Hellings.

Linker
13. kolovoz 2024 11:25