Zeljko Hajdinjak / CROPIX
EMOTIVNA REAKCIJA

VIJEST O ŠPACINOJ SMRTI DUBOKO POTRESLA DALIĆA Izbornik Vatrenih zastao usred rečenice pa uronio u sjećanja: 'Tako sam ga želio vidjeti ovih dana...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 24. prosinac 2018. 13:47

U prvim satima 24. prosinca napustio nas je Stanko Poklepović. Bivši izbornik hrvatske reprezentacije kojeg će se najviše pamtiti kao trenera Hajduka, ali i kao čovjeka koji je osvajao srca gdje god se pojavio.

Špaco nas je napustio nakon duge i teške bolesti u 81. godini života, a njegov odlazak s ovoga svijeta komentirao je i Zlatko Dalić. Izbornika Vatrenih uz Poklepovića vežu posebni trenuci i on je samo jedan od mnogih koji ga danas oplakuju.

- Duboko sam potresen, ožalošćen. Tako sam ga želio vidjeti ovih dana kad dolazim u Split, vijest o smrti dragog šjor Špace me presjekla...

Dalić je zastao, uronio u sjećanja:

- Bio mi je prvi trener u Hajduku kad sam tek došao iz Livna. Prva istinska nogometna znanja kao dječak od njega sam upijao u Poljudu. Bili smo zajedno kasnije i u podgoričkoj Budućnosti. Uvijek je bio spreman na savjet, sugestiju kao neiscrpno vrelo znanja. Svakako ću biti na komemoraciji, da izrazim sućut obitelji - rekao je Dalić u kratkom razgovoru sa Slobodnom Dalmacijom.

Linker
05. svibanj 2024 08:00