OGLASIO SE I GUARDIOLA

Vilanova nakon odlaska s klupe Barcelone: 'Miran sam i vjerujem da će sve biti u redu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2013. 11:48

Pismom koji je objavljeno na službenoj web-stranici Barcelone donedavni se trener Tito Vilanova oprostio od svih igrača, djelatnika i navijača katalonskog kluba…

Podsjetimo, Vilanova je lani naslijedio Pepa Guardiolu na klupi Barcelone. U prvoj i jedinoj sezoni u ulozi glavnog trenera osvojio je španjolsko prvenstvo, ali posljednji su mu mjeseci bili obilježeni borbom s rakom parotidne žlijezde koji mu je drugi put dijagnosticiran krajem prošle godine. Vilanova je želio nastaviti raditi, ali s obzirom na pogoršanje zdravstvenog stanja, u petak je podnio ostavku.

''Nakon pet prekrasnih godina u klubu koji je ostvarenje snova za svakog trenera vrijeme je da se suočim s promjenom u svome profesionalnom životu i da energiju posvetim procesu liječenja bolesti koja mi je dijagnosticirana prije godinu i pol. Prema mišljenju liječnika, zbog terapija koje mi slijede ne bih se mogao 100 posto posvetiti zadacima kakvi stoje pred trenerom Barcelone, ali i dalje ću ostati blizu klubu koji toliko volim'', napisao je, među ostalim, Vilanova uz dodatak:

''Miran sam i jak i s ovom novom fazom u svome liječenju se suočavam pun vjere da će sve biti u redu. U ovom teškim vremenima za sebe molim sve predstavnike medija da poštuju mir i privatnost koja je potrebna mojoj obitelji.''

Trener Bayerna Pep Guardiola priznao je da je teško primio vijest o pogoršanju zdravstvenog stanja svoga nekadašnjeg pomoćnika, a kasnije i nasljednika u Barceloni.

Dulje se vrijeme Vilanova bori s tumorom parotidne žlijezde, a u petak je bio primoran podnijeti ostavku na mjesto trenera Barceloninih nogometaša jer su mu liječnici preporučili da se u predstojećem razdoblju ozbiljno posveti terapijama. Guardiola i Vilanova su tijekom zajedničkih dana u katalonskom klubu bili veliki prijatelji, ali njihov je odnos narušen posljednjih mjeseci. Vilanova je teško prihvatio činjenicu da ga je tijekom liječenja u New Yorku Guardiola samo jednom posjetio u bolnici iako je proteklih godinu dana živio u tom gradu.

- Tito mi je prijatelj kojeg jako volim. Teško mi je pričati o ovome na njemačkom jeziku. Želim sve najbolje i njemu i njegovoj obitelji, te da budu snažni u ovim trenucima. Ovo mi je vrlo, vrlo teška tema - kazao je Guardiola njemačkim novinarima nakon subotnje pobjede Bayerna protiv HSV-a (4-0) na Telekom Cupu u Mönchengladbachu.

Linker
20. svibanj 2024 05:24