OČEKIVANA ODLUKA

Villas-Boas dobio otkaz u Chelseaju, na užarenu klupu stiže Rafa Benitez?

Andre Villas-Boas od danas više nije trener Chelseaja. Serija groznih rezultata traje već duže vrijeme, ali posljednji poraz kod West Bromwich Albiona bila je ipak kap koja je prelila čašu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2012. 16:04

Engleski nogometni klub Chelsea je na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio vijest da portugalski stručnjak Andre Villas-Boas više nije menadžer momčadi. Kap koja je prelila čašu dogodila se u subotu u sklopu 27. kola engleskog Premiershipa u kojem je Chelsea poražen s 1-0 na gostovanju kod West Bromwich Albiona (1-0), čime je Arsenal, koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, pobjegao na tri boda.

Unatoč dobrom ulasku u sezonu, "bluesi" su u posljednje vrijeme ništa više od prosječne momčadi koje ne nitko ne boji, te su u posljednjih 12 utakmica u domaćem prventstvu ostvarili svega tri pobjede. Osim toga, Chelseaju prijeti i ispadanje iz Lige prvaka nakon što su u Napulju, u prvoj utakmici osmine finala, poraženi od Napolija s 3-1.

" Andre Villas-Boas od danas više nije trener nogometnog kluba Chelsea. Upravni odbor bi mu želio zahvaliti na svemu što je napravio te izraziti žalost što je veza završila tako brzo. Nažalost, rezultati i igra momčadi nisu bili na razini, a nije se ni nazirao pomak prema naprijed u ovako odmakloj i vrlo bitnoj fazi sezone. Od danas Roberto Di Matteo preuzima prvu momčad kao privremeni trener do kraja tekuće sezone", stoji u priopćenju londonskog kluba.

Treninge Chelseaja preuzima Roberto do Matteo, ali on će na čelu biti samo dok se ne pronađe neko trajnije rješenje. Kao najozbiljniji kandidat za užarenu klupu spominje se Rafa Benitez.

Linker
23. rujan 2024 11:22