Rafael Leao protiv Dinama u Ligi prvaka

 DENIS LOVROVIC/AFP/PROFIMEDIA
JE LI IM POTREBAN?

Vinicius dobiva opaku konkurenciju? Real Madrid bacio oko na zvijezdu od 85 milijuna eura

Nije Real jedini kojem je zanimljiv, spominje se i interes Chelseaja te još nekolicine klubova
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. ožujak 2023. 06:46

Nije tajna da je Real Madrid uvijek zainteresiran za najbolje svjetske nogometaše. Na radaru Madriđana već su dulje vrijeme Kylian Mbappé i Erling Haaland, no za njihov angažman još uvijek nije došlo pravo vrijeme.

Među onima koji se nalaze na radaru kraljevskoga kluba je još jedan uzbudljiv mladi igrač. Kako piše španjolski Fichajes, to je krilni napadač Rafael Leao, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 85 milijuna eura.

Ovaj 23-godišnji Portugalac je 2019. iz Lillea prešao u Milan, a dobre igre za Rossonere otvorile su mu i poziciju u reprezentaciji.

U aktualnoj sezoni Leao je u 32 nastupa postigao devet pogodaka i upisao 10 asistencija te bi se idealno uklopio u Realovu priču.

image

Rafael Leao

MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Los Blancosi na ljeto žele osvježiti napadačke redove, a Leao bi bio odlična zamjena za Edena Hazarda ili Marca Asensija, čija je budućnost na Bernabeuu upitna.

Ipak, pitanje je bi li se Leao pomirio sa statusom pričuve, s obzirom na to da je na njegovoj poziciji lijevoga krila u Ancelottijevoj momčadi neupitan mladi Brazilac Vinicius Junior.

Dakako, nije Real jedini kojem je Leao zanimljiv, spominje se i interes Chelseaja te još nekolicine klubova.

Realovi navijači komentiraju kako je u ovom trenutku momčadi možda ipak potrebniji središnji napadač. U tom kontekstu opet se spominje Mbappé, no ta je priča, kako bi se u narodu reklo, ‘‘na dugom štapu‘‘...

Linker
08. svibanj 2024 01:28