Vinicius Junior 

 ODD ANDERSEN Afp
‘PINOKIO‘

Vinícius na mjestu zločina, navijači spremaju pakleni doček: ‘Jedino što je radio bilo je plakanje i laž‘

Tijekom zadnjeg gostovanja u Valenciji napadač Madriđana obasut je rasističkim uvredama
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2024. 09:16

Nogometaši Real Madrida 2. ožujka idu na ligaško gostovanje kod Valencije. Tim povodom, javljaju novine Superdeporte, grupa Curva Nord pripremila je pjesmu dobrodošlice za Viníciusa Júniora. Ritam pjesme temelji se na dječjoj pjesmici "Pinokio".

"Bio je jedan igrač, slavni iz Real Madrida. Jedino što je radio bilo je plakanje i laž. Plakao je ovdje, plakao je tamo. I uvijek se rugao ljudima i suparniku. Stigao je u Valenciju i gotova je priča. Problem je što je glup. I nikad to nije bilo zbog njegove boje kože. Gle, gle, gle, gle ..." - trebalo bi se oriti s tribina Mestalle.

Zadnji put kad je Real Madrid gostovao u Valenciji napadač Madriđana obasut je rasističkim uvredama, pogrdnim skandiranjem, upaljačima i čašama.

"Nije to bio ni prvi, ni drugi, ni treći put. Rasizam je normalan u La Ligi. Savez to smatra normalnim, a protivnici to potiču. Žao mi je. Liga koja je nekad pripadala Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju, danas pripada rasistima. Lijepa nacija koja me primila, koju volim, pristala je u svijet izvoziti imidž rasističke zemlje", napisao je tad Brazilac na Twitteru.

Linker
27. travanj 2024 19:25