JUSTIN SETTERFIELD Afp
FRANCUSKA VS. ŠVICARSKA

Više od 250 tisuća navijača traži ponavljanje šokantne utakmice s Europskog prvenstva

Ispadanje svjetskih prvaka još uvijek je vrlo vruća, ali i bolna tema u francuskim krugovima
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2021. 17:55

Francuzi su još uvijek u šoku od ispadanja s Europskog prvenstva i među navijačima svjetskih prvaka vlada veliko nezadovoljstvo. Pored toga, izgleda i kako se mnogi još uvijek ne mogu pomiriti s porazom od Švicarske pa tako posvuda traže opravdanja.

Igrala se, podsjetimo, 75. minuta kada je Paul Pogba zatresao mrežu za, kako se tada činilo, visokih 3-1. Rijetki su oni koji su u tim trenucima sumnjali u prolaz Francuza, no nešto se valjda pitalo i Švicarce koji su preko Seferovića u 81. te Gavranovića u 90. odvukli utakmicu u produžetke. A kako tamo golova nije bilo, o putniku u četvrtfinale odlučivali su jedanaesterci.

U prve četiri serije i jedna i druga reprezentacija realizirale su udarac s bijele točke. Švicarci su bili precizni i u petom pokušaju, dok je Yann Sommer nedugo nakon toga obranio udarac Kyliana Mbappea i tako režirao jedno od najvećih iznenađenja, ali i preokreta na ovogodišnjem EURU.

A upravo ta obrana švicarskog vratara nešto je za što se ovih dana hvataju francuski navijači od kojih je jedan pokrenuo peticiju kojom se od UEFA-e traži da poništi rezultat i naredi ponavljanje utakmice. Razlog? Prema mišljenju navijača svjetskih prvaka, Sommer je prilikom Mbappeovog udarca prerano izašao s gol-linije i time prekršio nogometna pravila.

Iako je spomenutu peticiju na Les Lignes Bougent stranici u trenucima pisanja ovoga članka potpisalo preko 250 tisuća navijača, kako stvari stoje, UEFA će i dalje vjerovati svom sucu i VAR službenicima koji u svemu ne vide ništa sporno.

Netko je, ukratko rečeno, loš gubitnik...

image
DANIEL MIHAILESCU Afp

image
DANIEL MIHAILESCU Afp

image
FRANCK FIFE Afp

image
DANIEL MIHAILESCU Afp

Linker
24. svibanj 2024 13:07