ANTE CIZMIC Cropix
LIGA PRVAKA MLADIH

Visoka pobjeda Hajduka! Samo velika senzacija može spriječiti prolaz Bijelih u sljedeće kolo

Splitski je dvoboj prošao u jednosmjernoj igri, izrazitoj nadmoći ekipe Marijana Budimira
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. rujan 2022. 19:02

Hajduk - Gabala 3:0 (1:0)

SPLIT - Stadion Poljud. Gledatelja. Sudac: David Smajc (Slovenija). Pomoćnici: Gabrovec i Cerne. Četvrti sudac: Terzić.

STRIJELCI: 1-0 Vrcić (24-11m), 2-0 Ćalušić (51), 3-0 Nazor (83).

HAJDUK (4-4-2): Buljan - Đolonga (od 57. Hrvojević), Jurić-Petrašilo, Vušković, Dominić (od 46. Ćalušić) - Šemiga, Capan, Hrgović, Vrcić (od 81. Duić)- Brajković (od 65. Nazor), Antunović (od 65. Jemo). TRENER: Marijan Budimir.

GABALA (4-3-3): Hasanli - Agajev, Musajev, Ramazanov, Gafarov - Shahnijarov, Kudaverdijev (od 46. F.Ahmadov), Kalantarov (od 38. E.Ahmadov, od 81. Badalzade) - Bahshali, Agalarov (od 81. Husejnili), Hashimli (od 55. Bakishov). TRENER: Zaur Hadžijev.


Visokom pobjedom nad prvakom Azerbajdžana juniori Hajduka otvorili su drugu sezonu u kvalifikacijama Lige prvaka mladih.

Za uzvratni susret koji se igra se 4. listopada u azerbajdžanskoj Gabali imaju tri pogotka prednosti. Uz sav oprez, po igri prikazanoj igri na Poljudu trebala bi se dogoditi velika senzacija da Bijeli ne prođu u sljedeće kolo. Jer, splitski je dvoboj prošao u jednosmjernoj igri, izrazitoj nadmoći ekipe Marijana Budimira. Redizajnirani juniori za koje je na stoperskoj poziciji zaigrao i 15-ogodišnji Luka Vušković, brat bivšeg prvotimca Bijelih, Maria Vuškovića, nadigrali su goste iz Azerbajdžana.

image
ANTE CIZMIC Cropix
image


Foto: Ante Cizmic/CROPIX

ANTE CIZMIC Cropix

Hajduk je u vodstvo iz kaznenog udarca doveo Jere Vrcić nakon što je Bahshali neoprezno igrao rukom u svom šesnaestercu, Lijevom nogom u lijevu kut pogodio je Vrcić za 1:0. Bijeli su u nastavak ušli sa jasnom željom povećati prednostt, a to im je uspjelo već poslije šest minuta drugog dijela. Šemiga je napravio dobar posao u sredini, Vrcić sa desnog boka ubacio za 16-ogodišnjeg Marina Ćalušića koji ušao iz drugog plana i sa vrha peterca zabio za 2:0..Konačni rezultat postavio je Krešimir Nazor, mladi napadač iz Dobriline pogodio je glavom sa pet metara na centaršut Vjeke Šemige sa desne strane.

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Linker
16. svibanj 2024 07:50