Action Press/shutterstock
B) SLAVNO RAZDOBLJE

Vječni junak i tragičar Reala: ‘Modrić je bio jedan od razloga mog dolaska, želio sam igrati s najboljima‘

Iako ga se mnogi danas sjećaju po lošem, reći da je bio ‘bačen novac‘ bilo bi potpuno pogrešno
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. srpanj 2023. 23:41

Slavni umirovljeni nogometaš Gareth Bale ponudio je veliki intervju za The Times, a razgovor se uglavnom sveo na epizodu u Real Madridu. Velšanin je u redovima Kraljeva proveo sedam godina i, premda je klub napustio u negativnom tonu, definitivno je uvelike pridonio velebnoj povijesti madridskog kluba.

- Nikada nisam dvojio oko potpisa za Real. I danas znam da je to bila ispravna odluka - kazao je Bale engleskim novinarima.

image
Filippo Monteforte/afp/profimedia

Iako su ga mediji svojedobno nazivali "parazitom", budući da je značajan dio angažmana proveo u ambulanti ili, pak, na golf terenima, reći da je Bale bio pogreška od 100 milijuna eura u svakom bi slučaju bilo pogrešno. Brojka od 106 golova i 67 asistencija u 250 nastupa za Real govori sama za sebe, a sjećamo se da su neki od tih golova stigli u krucijalnim trenucima.

Pogodak Barci u finalu Kupa Kralja (2014.), odnosno "boltovsko" pretrčavanje Marca Bartre, pa zgoditak za 2:1 vodstvo Reala protiv Atletico Madrida u finalu Lige prvaka iste godine, onda i ‘škarice‘ Liverpoolu (2018.) u završnoj fazi natjecanja samo su neki od spektakularnih trenutaka velškog majstora. Za The Times je otkrio i zašto je potpisao za Real, rekavši da je i kapetan naše reprezentacije bio jedan od glavnih razloga dolaska.

image

Bale i Modrić nakon pogotka Barceloni u Kupu Kralja

LLUIS GENE Afp

- Želio sam igrati s najboljima. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Luka Modrić, Xabi Alonso i Toni Kroos. To su najveći razlozi mog dolaska - poručio je Bale.

Budući da je po dolasku iz Tottenhama stajao 100,8 milijuna eura, brzo mu je dodijeljen epitet Galacticosa, ali Velšanin kaže da nikada to nije želio biti.

- Galacticos? Ja sam samo želio igrati, a onda nestati u mraku - prokomentirao je, pa završno kazao da su navodne kontroverze s Cristianom Ronaldom bile čista medijska izmišljotina:

- Znam što se sve pričalo o mom odnosu s Ronaldom, ali nikada nisam imao nijedan problem. Niti s njim, niti s bilo kim drugim, čak i u teškim trenucima. Stvarno sam uživao.

U konačnici, Bale je s Realom podigao 17 trofeja, od toga pet Ligi prvaka. Možda ga navijači u bijelom danas više pamte po lošem nego dobrom i svrstavaju u rubriku tragedija jer, eto, nije ispunio maksimalni potencijal. Kakav bi tek junak bio da jest?

Linker
03. svibanj 2024 23:20