Domagoj Antolić

 PRIVATNA ZBIRKA
‘IZNENAĐENJE PRVENSTVA‘

Vraća se bivši kapetan Dinama: ‘Pokušat ćemo na hrvatski način iskreirati veliku senzaciju!

‘Zdrav sam, ništa me ne boli, mogu trenirati punom snagom‘, javio nam se ovaj samozatajni nogometaš.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. prosinac 2021. 11:06

Domagoj Antolić (31) posljednju je utakmicu za svoj Damac iz Saudijske Arabije odigrao još u svibnju. Sjajno se nekadašnji kapetan Dinama snašao na Bliskom istoku. U 17 utakmica upisao je 3 gola te 6 asistencija, brzo izrastavši u jednog od stožernih igrača momčadi. Nažalost, tada su mu stradali ligamenti zgloba te je višemjesečna uslijedila stanka koja je napokon završena. Antolić se prošli tjedan priključio suigračima u Damacu te bi se uskoro trebao vratiti na teren.

- Zdrav sam, ništa me ne boli, tako da mogu trenirati punom snagom - javio nam se ovaj samozatajni nogometaš iz Damaca.

Vratio se Domagoj u pravo vrijeme jer Damac je imao sjajnu jesen te u prvenstvu Arabije nakon 13 odigranih utakmica drži senzacionalno treće mjesto, s tek bodom manje od velikog i moćnog Ittihada. Krešimir Režić tako je dobio važnog aduta u utrci za naslov koja se već sramežljivo najavljuje kad se govori o Damacu.

- Istina je da smo veliko iznenađenje prvenstva, ali ne znam koliko je realno pričati o naslovu. Damac je mali klub s daleko manjim proračunom od najjačih momčadi, ali trener Režić je napravio veliki posao. Najprije nas je u prošloj sezoni spasio od ispadanja, a onda doveo do toga da smo u vrhu prvenstva.

Nije Antolić jedini Hrvat u svlačionici.

- Tu su i Mijo Caktaš, koji igra sve bolje, te Soudani koji je u posljednjoj utakmici zabio dva gola uz jednu asistenciju. Imamo taj hrvatski štih u svlačionici, to me još dodatno veseli i svakako ćemo napraviti sve što je moguće da na na "hrvatski način" pokušamo iskreirati i najveću moguću senzaciju na kraju sezone.

Soudani je dakako "naš", ima putovnicu, te govori hrvatski. Sad će i njemu i Caktašu biti lakše, jer s Antolićem će dobiti radnog veznjaka koji sjajno veže igru, ali je i iznimno učinkovit u završnici. Vjerojatno će mu trebati koja utakmica da uhvati punu formu...

- Jako sam sretan i motiviran, jedva čekam povratak na teren, duga je bila stanka zbog ozljede. Liga u Arabiji sve je jača, ima ovdje pregršt odličnih stranaca, dio njih zarađuje nevjerojatne novce, pa se ne trebate čuditi što igraju tu a ne u Premiershipu gdje im je po klasi mjesto.

A Domagoju Antoliću mjesto je na terenu i tamo će uskoro ponovno biti. U jednoj od ključnih uloga u momčadi. Tako je već dugi niz godina...

Linker
06. svibanj 2024 00:49