Nakon SP-a u Kataru, Arapi nastavljaju sa širenjem u nogometni svijet

 Heuler Andrey/spp/shutterstock Editorial/profimedia
PANIKA U UEFA-I

Vraća se Superliga! Procurio tajni plan Saudijske Arabije za stvaranje novog meganatjecanja

Barceloni i Juventusu prijeti isključenje iz europskih natjecanja zbog nepravilnosti u poslovanju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2023. 19:36

Ideja o nogometnoj Superligi je neslavno propala vrlo brzo nakon što se iz projekta povukla većina klubova. Najuporniji su bili Real Madrid, Barcelona i Juventus, no i oni su se ubrzo ohladili.

Ovih dana u medijskom prostoru pojavila se priča o novoj, ‘hibridnoj‘ verziji natjecanja bogatih klubova, u kojoj bi svoje prste imala i – Saudijska Arabija!

Nakon što ih je odbio Lionel Messi, Saudijci ne odustaju od velikih nogometnih planova. Talijanski dnevnik Tuttosport tvrdi kako bi arapska država mogla organizirati – Superligu!

Pritom računaju na dva jaka europska aduta, Barcelonu i Juventus! I jednima i drugima prijeti isključenje iz europskih natjecanja zbog nepravilnosti u poslovanju, što bi Saudijci dočekali raširenih ruku i bogatom financijskom ponudom.

Talijani pišu kako u UEFA-i vlada ‘strah‘, ne samo zbog potencijalnog odlaska dva europska velikana na Bliski Istok, već i zbog toga što Arapi navodno u svoju verziju Superlige žele uvrstiti i neke druge velike europske klubove koji nisu izborili plasman u Ligu prvaka, poput Chelseaja i Tottenhama.

Koliko ova priča ‘drži vodu‘ tek treba vidjeti, sigurno je samo da Arabija neće škrtariti kad su dolari u pitanju...

Linker
16. svibanj 2024 12:35