Getty Images
KUDA SVE OVO IDE

VRATAR VATRENIH ŠOKIRAN CIFROM KOJU SU VELIKANI SPREMNI PLATITI ZA NJEGOVOG SUIGRAČA 'Pa nije mali izvanzemaljac, nogomet je skroz poludio!'

'On je dobar igrač, sve to stoji, no upao je u momčad koja je kvalitetno igrala i on je samo produkt toga. Nastavio je zabijati, dobio je samopouzdanje. Ali nije bitan on, bitna je momčad. Evo, u subotu je igrao i što je napravio? Ništa.'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 10:20

Danijel Subašić ušao je u novu sezonu s Monacom. Francuski Superkup odigran je u Maroku, PSG ih je svladao 2:1. S obzirom na to da su cijelo ljeto predmet napisa o odlascima igrača, solidno su se i držali.

- Ma dobro, kad igraš protiv momčadi koja je non-stop na okupu, usto u svakom prijelaznom roku uzme poneko vrhunsko pojačanje, nije lako. To je atomska momčad. Mi smo izgubili pet nogometaša, teško se nositi s tim, stvarno jako teško - kazao nam je Subašić.

I u protekloj sezoni gubili su kupove, ali i dobili u najvažnijem natjecanju - prvenstvu, no, ističe, karte su sad drukčije promiješane.

Težak trenutak

- Prošla je sezona za nas bila stvarno vrhunska, sve se poklopilo. No otada nam nema petorice, od toga dvojice koji su cijelo vrijeme bili tu, Dirar i Germain, bili su jako važni za ekipu i atmosferu, sigurno da nam puno nedostaju. Svi nedostaju, ali ova dvojica posebno. Poremetio se kostur momčadi, ali što je, tu je, to je nogomet.


Mandzukic vs Subasic

Njih su dvojica s vama igrala još u drugoj ligi, je li ostao itko iz toga doba momčadi iz Kneževine?

- Raggi. Samo ja i Raggi. Pritom sam ja najduže u klubu u ovoj eri Ribolovljeva. Već pet i pol godina.

Medijski je najjača priča Mbappe. Igrao je protiv PSG-a, još je u Monacu, ali što će biti na kraju?

- Ne znam. Stvarno. Ima još mjesec dana mercata. Tko zna što će biti. Nije ugodno kad si svjestan da si prošle godine bio prvak, imao vrhunsku momčad, a onda se rasprodaje tako puno igrača. Težak je ovo trenutak.

Falcao, ja i klinci

Što je rekao trener Leonardo Jardim, postoje li konkretne ambicije ili traje iščekivanje kakav ćete imati roster?

- Naše su ambicije da budemo pri vrhu, ali govorim da je sa sportske strane teško gledati taj sastav. Baš dok razgovaramo, imam upaljen televizor, emitiraju snimku utakmice s PSG-om, osim mene tu je Falcao, a sve ostalo klinci ispod 22 godine. Nije lako napraviti rezultat, trebaš imati malo i iskustva u tim odlučujućim utakmicama, u nekim trenucima da se sačuva lopta, da se stane na nju - ističe.


Daniel Subasic Incredible 1 On 1 Save vs Paulo... by wifutty

- Dogodilo nam se u drugom poluvremenu, imali smo blackout dvadesetak minuta, primili dva gola, dva odlična gola, ali momčad koja ima imalo iskustva i rutine ne smije si to dopustiti. I to je tako. Iako znamo protiv koga smo igrali, protiv kakve momčadi. Naravno, ima puno pozitivnih stvari, nije da ja nešto kritiziram, no postoje i negativne stvari, koje treba ispravljati iz utakmice u utakmicu, iz tjedna u tjedan. Samo se radom vraća. Mi zaista imamo izbor igrača koji se mogu prodati kad hoće i gdje hoće. Mladi su i igrali su na visokoj razini u Ligi prvaka pa u francuskom prvenstvu. Tko ne bi poželio Fabinha ili Lemara, jednog od naših najboljih igrača, a da ne spominjem napadače.

Ovise li vam šanse za obranu naslova prvaka o Mbappeovu ostanku ili bi bilo jako teško i s njim?

- Pa, teško. Nije mali izvanzemaljac. On je dobar igrač, sve to stoji, no upao je u momčad koja je kvalitetno igrala i on je samo produkt toga. Nastavio je zabijati, dobio je samopouzdanje. Ali nije bitan on, bitna je momčad. Evo, u subotu je igrao i što je napravio? Ništa. Ako samo njega gledamo.

Jasno je zašto spominjete Dirara i Germaina, bili su dio temelja na kojem je sve građeno.

Nadam se, više nitko

- Kostur momčadi uvijek je stajao tu, onda se oko njih stvaralo. Sad je otišao Bernardo Silva, a pustili su Dirara, a ta su se dvojica rotirala na jednoj poziciji.


Portugal 1-0 Croatia - Ricardo Quaresma goal... by antongorodecky76

Tielemansa znamo iz Anderlechta, dobar je igrač, on može biti solidno rješenje za vezni red.

- Nadam se da više nitko neće otići. Ako ode Mbappe, što tu možemo, nogomet je poludio, nerealne su cifre, to je Bože sačuvaj. Kad je takav novac u pitanju, nije lako ni dečku koji ima 18 godina, a upao je u taj žrvanj transfera i milijuna.

Nema više granica

Kad govorimo s igračima iz osamdesetih, pa već i devedesetih, kažu - da sam se rodio 20 godina kasnije, koliko bih više zaradio. No nogometne cifre galopiraju, to već vrijedi i za vas koji danas igrate, eto, vi konkretno, da ste se rodili 15 godina poslije... Tko zna kakve će tada biti plaće golmana. Vjerojatno da boli glava.

- Pa da sam se rodio barem pet godina kasnije, bilo bi čudo (smijeh), ne petnaest. A što ćete, u nogometu je sve postalo podređeno novcu, biznisu...

Ako PSG uspije dovesti Neymara, hoće li baš on moći s vrha Europe skinuti Real?

- Ne znam. Sigurno da bi imali odličnu momčad, ali jedan igrač nije prevaga. Kad je najbitnije, kolektiv je sve. Jasno da je Neymar vrhunski, no ako nema momčadske izvedbe, ako jedan ili dvojica ne igraju obranu u teškim utakmicama, ti padaš i to je to. Iako, vidite da više nema granica u cijenama u nogometu, sve je poludjelo.

Ako netko plati 222 milijuna za jednog igrača, to je jasno. Eto, ušli smo u kolovoz, taj se najveći transfer čeka, vijesti su hoće-neće, a kako ste vi? Jeste li se uspjeli odmoriti od utakmica i slavlja te spremiti za nove izazove?

- Ma jesam, sve je bilo super, odmorio sam se, nastavljam dalje. Nisu potrošene ambicije, uvijek ih imam. U klubu i u reprezentaciji. Što se tiče francuske lige, pojačali su se Lille i Marseille, zato će nam posao biti dodatno otežan. Ja sam među senatorima koji će biti s tim mladima, njihova podrška, što im treba i na terenu i izvan njega.

Linker
23. travanj 2024 21:38