AFP
TRANSFERMARKT.DE

Vrijednost Modrića digla se za pet milijuna funti, Kranjčar i Ćorluka jeftiniji za dva milijuna

Najveći gubitnici ove procjene su tri igrača Chelseaja, Frank Lampard, Didier Drogba i Nicolas Anelka čija se vrijednost uslijed lošijih partija, rezultata i ozljeda strmoglavo srušila
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 09. kolovoz 2011. 11:27

Njemačka internetska stranica transfermarkt.de objavila je novu ljestvicu tržišnih vrijednosti igrača engleskog Premiershipa na kojoj je cijena hrvatskog reprezentativca Luke Modrića porasla za pet milijuna eura.

Tržišna cijena Luke Modrića (Tottenham) skočila je za pet milijuna eura i sada iznosi ogrommnih 33 milijuna. To je posljedica vrlo dobrih igara hrvatskog reprezentativca, ali i ovoljetne potjere za njim najvećih klubova Europe. Cijena Nike Kranjčara (Tottenham), kao i Vedrana Ćorluke (Tottenham), u padu je od dva milijuna eura s obzirom na njihovu manju minutažu u "sursima" prošle sezone i sada iznosi 8 odnosno 10 milijuna. Tržišna vrijednost Ivana Klasnića (Bolton) pala je za 500 tisuća eura i sada iznosi dva milijuna, dok se cijena vratara Mateja Delača (Chelsea) također spustila za 500 tisuća i sada iznosi jedan milijun eura.

Igrač Arsenala Jack Wilshere, Liverpoola Andy Carroll i Manchester Uniteda Chicharito najveći su dobitnici posljednje analize tržišnih vrijednosti. Wilsherova (19) cijena porasla je za punih 10 milijuna i sada iznosi više od 20 milijuna eura, a samo prije godinu dana cijena mladog Engleza iznosila je "sitnih" četiri milijuna. Sličan je slučaj i sa drugim engleskim reprezentativcem Carrollom (22) čija je cijena također porasla za 10 milijuna eura i sada iznosi punih 20. Meksikanac Chicharito (23) danas vrijedi 19 milijuna eura što je za osam milijuna više u usporedbi s prošlom procjenom u siječnju ove godine.

Najveći gubitnici ove procjene su tri igrača Chelseaja, Frank Lampard, Didier Drogba i Nicolas Anelka čija se vrijednost uslijed lošijih partija, rezultata i ozljeda strmoglavo srušila. Tako je cijena engleskog reprezentativca Lamparda (33) pala sa 16 na devet milijuna eura, Drogba (33) više ne vrijedi 25 milijuna već 17, a Francuz Anelka danas košta 10 milijuna za razliku od prethodne procjene kada je vrijedio 17 milijuna eura.

Najskuplji igrači engleskog Premiershipa su Wayne Rooney (Manchester United) i Cesc Fabregas (Arsenal) čija tržišna vrijednost doseže vrtoglavih 54 milijuna eura. Slijede Fernando Torres (Chelsea) s 42 i Carlos Tevez (Manchester City) s 40 milijuna eura vrijednom etiketom.

Najveći skok u postotku porasta cijene doživio je 21-godišnji Škot Barry Bannan (Aston Villa) čija je vrijednost skočila za 5 900 posto odnoso danas vrijedi tri milijuna eura, a do jučer je njegova cijena iznosila mizernih 50 tisuća eura.

Linker
23. rujan 2024 16:39